Igle za cijepljenje
Igle za cijepljenje Foto: DNEVNIK.hr

U platformi za naručivanje na cijepljenje dosad su registrirane 30.142 prijave.


Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je na svom Twitteru da su od ponedjeljka u 11 sati do utorka u 18:30 u platformi cijepise.zdravlje.hr zabilježene 30.142 prijave građana za cijepljenje.

Vezani članci Mirela Marković Obiteljskim liječnicima nije bitno tko je radio platformu nego da ona funkcionira: ''Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin u Varaždinu'' Internet stranica Cijepise.zdravlje.hr Tko je radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...''

''Hvala hrvatskim građanima na iskazanom interesu i povjerenju u znanost i medicinu. Građani se još mogu prijaviti pozivom na broj 0800 0011 ili svojem obiteljskom liječniku'', dodao je ministar. 

Platforma je dostupna od ponedjeljka, a funkcionira na način da će građani, nakon zaprimanja prijave, obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-mail adresu, SMS-om ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave.

Osobe starije od 65 godina imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. ''Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje'', priopćili su iz Ministarstva zdravstva.