Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio ravnatelj bolnice

Prodor koronavirusa u bolnici u Zaboku: Dio pacijenata poslan kući, a zadržani oni u težem stanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Općoj bolnici Zabok došlo je do prodora koronavirusa, potvrdio je u subotu Hini ravnatelj bolnice Tihomir Vančina. Dodao je da će zaraženi pacijenti čije stanje traži zadržavanje ostati u bolnici, dok će oni kod kojih su simptomi blagi biti otpušteni kući.

Vančina je rekao da će pacijenti zaraženi koronvirusom i oni čije stanje traži zadržavanje u bolnici ostati u OB Zabok.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija koronavirus.hr Ugašena stranica koju smo tijekom pandemije svakodnevno posjećivali

"Oni koji imaju blage simptome i čija je zdravstvena slika dobra biti će otpušteni svojim kućama uz propisanu mjeru samoizolacije u dogovoru s epidemiolozima", pojasnio je Vančina.

Naglasio je i da se otpuštanje pacijenata i njihov transport kući radi u dogovoru s obitelji: "Po pojedine pacijente stižu članovi obitelji, dok onima koji nemaju tu mogućnost prijevoz osigurava OB Zabok", rekao je.

Situacija se, ističe, ni po čemu ne razlikuje od situacije u većini drugih zdravstvenih ustanova širom Hrvatske.

Virus ušao preko pacijenata na pulmologiji i kardiologiji

Do ulaska virusa došlo je, kaže Vančina, preko pacijenata koji su primljeni na odjel kardiologije i pulmologije i koji tada nisu pokazivali simptome. No, rezultati testova koji su došli za nekoliko dana pokazali su da su pacijenti pozitivni i tada je već došlo do širenja virusa.

Sada je, naglasio je Vančina, zaraženo oko 20 pacijenata i oni će biti smješteni na posebnom katu bolnice. Istaknuo je da je ta mjera nužna da se raščisti situacija u bolnici budući da je u ovom trenutku i pet djelatnika OB Zabok zaraženo Covidom dok ih je 34 u samoizolaciji.

Što se tiče pacijenata, u ovom trenutku niti jedan od njih nije na respiratoru odnosno kisiku. Napomenuo je i da problem bolnici predstavlja relativno sporo stizanje rezultata testiranja iz Zagreba.

"Na rezultate testiranja na Covid čekamo po nekoliko dana i to stvara veliki problem u radu bolnice, odnosno otkrivanju je li netko od pacijenata zaražen ili ne. Taj problem probat ćemo riješiti na način da se dio testova radi u zavodima za javno zdravstvo u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji", zaključio je Vančina.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene