Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škole online, vrtići zatvoreni

Ne smiruje se situacija s koronom na jugu: U općini Konavle danas 18 novih slučajeva

Aktualno Galerija Božo Lasić Božo Lasić Foto: DNEVNIK.hr Konavle - 1 Konavle - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Konavle - 2 Galerija 1/3 >>
Još uvijek se ne smiruje situacija u općini Konavle. Danas je tamo 18 novozaraženih. Rast se bilježi posljednjih 10-ak dana.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

Mirne ulice, zatvorene škole i vrtići. U općini Konavle zbog nedavnog rasta broja zaraženih postrožile su i mjere. Osnovne škole su prešle na online nastavu

Brojke rastu posljednjih 10ak dana. Danas je 18 novozaraženih.
Ne zvuči puno, ali za općinu s 8000 stanovnika koja nikad nije imala problema sa žarištima - značajniji je rast.

No sada kada su se zatvorile osnovne škole i vrtići - nadaju se da će se situacija početi smirivati.

"Upravo zato da kad dođe od 1. ožujka da malo mjere popustimo. S obzirom na to da smo turistički kraj, namjera i željeli bismo da u 4. i 5. mjesecu nemamo ljudi koji su pozitivni", kaže načelnik Općine Konavle, Božo Lasić. 

Britanski soj?

Brojke nisu dobre ni u ostatku županije, pa se u gotovo cijeloj razmatra prelazak na online nastavu. Pojedine dubrovačke srednje škole, djeci iz ove općine preporučile su da ne dolaze na nastavu.

Stvara li probleme na jugu britanski soj - još uvijek se utvrđuje.
Uzorci su poslani prije tri tjedna. Izvor žarišta su obiteljska druženja.

"Istraživanjem i anketama su oni ustanovili da se tu radi o manjim obiteljskim okupljanjima i možda jednom većem gdje su se oni družili i u jednom vrtiću su imali jedno manje grupiranje", kaže ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. 

Istra među najboljima

I dok je jug s liste najboljih prešao na onu najgorih - Istra je i dalje među najboljima s dva nova slučaja. I najmanjim brojem zaraženih na 100 tisuća stanovnika. Pa sutra odlučuju koji su im sljedeći koraci.

"Prošli tjedan smo već donjeli odluku da ćemo ovaj tjedan procijeniti situaciju. I ako je situacija dobra povoljna, onda ćemo zatražiti od Nacionalnog stožera popuštanje mjera terasa kafićima i onda ćemo vidjeti što još", kaže Dino Kozlevac, načelnik istarskog stožera. 

 Još treba vidjeti kako će mjere izgledati od 1. ožujka i hoće li nacionalni stožer biti sklon jačem popuštanju u pojedinim županijama.

Uz Istarsku još se dobro drže i Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska županija s po jednim novim slučajem.

Gledajući cijelu Hrvatsku - danas imamo 69 više slučaja nego prošlog utorka.


Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene