Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dobre brojke

Korona neke turiste nije pokolebala, dapače: S ovog tržišta u našoj zemlji čak 10 posto više noćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, s tržišta Poljske u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je oko 65.000 dolazaka i gotovo 380.000 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast prometa od 4 posto u dolascima i 10 posto u noćenjima.

''Nakon odličnog srpnja, još bolje turističke rezultate očekujemo u kolovozu. Naime, u Hrvatskoj je tijekom prvih pet dana kolovoza ostvareno više od 3,9 milijuna noćenja, što je gotovo 70 posto lanjskog rezultata ostvarenog u istom razdoblju. Uz tržište Poljske, na kojem je ostvaren i rast prometa, odlične rezultate u kolovozu imamo i na tržištima Njemačke i Slovenije, na kojima bilježimo oko 96 posto lanjskog prometa u istom razdoblju'', izvijestio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna reklama na društvenim mrežama Kako vam se sviđa novi spot turističke zajednice? ''Vaš dom dovodimo u Hrvatsku'' Boris Žgomba i Lina Dolar moramo biti realni Što očekuje turističku sezonu? "Turizam više nikad neće biti isti, ali Hrvatska ima dobru startnu poziciju"

Naglasio je da rezultati potvrđuju da je Hrvatska percipirana kao sigurna i kvalitetna turistička destinacija te da je na svima nama da odgovornim ponašanjem status i zadržimo. S tržišta Češke ostvareno je gotovo 80 posto lanjskog rezultata, a s tržišta Austrije više od 60 posto.

Nedavno je nacionalna poljska televizija TVP svoje izdanje najgledanije jutarnje emisije u Poljskoj u cijelosti posvetila Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. U emisiji su prezentirane prirodne ljepote, kulturna baština te enogastronomska ponuda, a gost u emisiji je bila Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.

''Ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska jedna od omiljenih ljetnih destinacija Poljaka u koju se oni uvijek rado vraćaju. Vjerujem da će poljsko tržište i tijekom ove vrlo izazovne godine imati snažan udio u ukupnim rezultatima hrvatskog turizma", zaključila je Puszczewicz.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene