Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novo vodstvo

U jeku afere s cjepivom: AstraZeneca promijenila direktora za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
AstraZeneca je promijenila direktora za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Umjesto Damira Nevjestića na čelo je imenovan Dejan Lakovski.

Farmaceutska kompanija AstraZeneca promijenila je u jeku pandemije vodstvo svojih operacija u Hrvatskoj. Novi je direktor Dejan Lakovski umjesto Damira Nevjestića, koji je bio na čelu zagrebačke tvrtke od 2012. (odakle je vodio i kompanijski biznis u BiH), a i prije toga je imao bogato iskustvo u farmaceutici, koje je počeo stjecati u Plivi.

Na njegovu poziciju dolazi još jedan iskusni farmaceutski menadžer. Diplomirao je medicinu u Skopju, gdje je stekao i MBA iz ekonomije.

Lakovski u Zagreb dolazi iz Sofije, gdje je vodio biznis njemačke ljekarničke grupacije Stada. Uz Bugarsku, bio je nadležan i za poslovanje u Hrvatskoj i Sloveniji, piše tjednik Lider.

AstraZeneca je prisutna u Hrvatskoj od 2000. godine, kad je osnovano predstavništvo britansko-švedske kompanije, a u kolovozu 2004. postalo je d.o.o.. Do danas je tvrtka ostala registrirana za djelatnost istraživanja tržišta i ispitivanja javnoga mnijenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neke su češće Liječnica HALMED-a otkrila koje su nuspojave cjepiva AstraZeneca zabilježene u Hrvatskoj

Pročitajte i ovo Krv u epruvetama (Foto: Dnevnik.hr) PRIMILI ASTRAZENECINO CJEPIVO U Norveškoj troje zdravstvenih radnika u bolnici zbog ugrušaka nakon cijepljenja

Do 2019. u Hrvatskoj je godišnje ostvarivala manje od 40 milijuna kuna prihoda, uz dobit između dva i tri milijuna kuna, te zapošljavala 30-40 ljudi. Ti rezultati nakon korone, u kojoj su jedini limit za prodaju samo proizvodni kapaciteti, zasigurno će biti znatno veći.

Ova smjena koincidira s aktualnom krizom s isporukom cjepiva. Upravo ovih dana kulminiraju optužbe na račun AstraZenece, u Europi i Hrvatskoj, zbog smrtnih slučajeva nakon cijepljenja. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene