Koronavirus u kineskoj provinciji Hubei
Koronavirus u kineskoj provinciji Hubei Foto: Afp

U srijedu su u kineskoj provinciji Hubei zabilježene 242 smrti od novog koronavirusa, što srijedu čini najsmrtonosnijim danom epidemije. Osim toga, na japanskom kruzeru Diamond Princess utvrđena su još 44 slučaja zaraze.


S 242 zabilježena smrtna slučaja u jednom danu, srijeda je u kineskoj provinciji bila najsmrtonosniji dan od izbijanja epidemije koronavirusa, javlja BBC. S posljednjim smrtnim slučajevima u toj je provinciji dosad od koronavirusa preminulo 1350 ljudi.

Došlo je i do velikog porasta broja zaraženih u tom dijelu Kine, gdje je sada 14.840 osoba dijagnosticiran virus. Na povećanja broja zaraženih utjecalo je i to što su vlasti u Hubeiju proširile dijagnostiku prema kojoj se utvrđuje je li tko zaražen virusom.

Koronavirus u Kini - 3 Svjetska zdravstvena organizacija objavila ime koronavirusa od kojeg je dosad umrlo više od 1000 ljudi

Koronavirus u Kini - 1 Britanac je prvi superširitelj koronavirusa: Dobio ga u Singapuru pa otišao u Francusku na skijanje

Ukupno je u Hubeiju dosad 48.206 potvrđenih zaraza koronavirusom.

Također, još 44 slučaja zaraze potvrđena su na kruzeru Diamond Princess, koji je već dva tjedna u karanteni u luci Yokohama u Japanu, piše BBC. Od 3700 ljudi na brodu koronavirusom je zaraženo njih 218, a još nisu svi ni testirani. Oni za koje je potvrđeno da su zaraženi prebačeni su u bolnice na kopnu u kojima će se liječiti, a ostali su na brodu, uglavnom zatvoreni u svojim kabinama.