Dubrovnik u vrijeme epidemije koronavirusa
Dubrovnik u vrijeme epidemije koronavirusa Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena jednoj osobi, supruzi muškarca koji se jučer pokazao pozitivnim na virus, a za oboje se još utvrđuje kako su se zarazili u županiji koja trenutno bilježi ukupno 32 oboljelih.


Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je da je od ukupno oboljelih njih osmero hospitalizirano, dvije osobe su izliječene, a 20 ih je u samoizolaciji.

Vezani članci Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 U Hrvatskoj zabilježena 643 nova slučaja zaraze. Preminule 32 osobe. Riječka bolnica objavila dobru vijest

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić izrazio je zadovoljstvo što je za nekoliko zdravstvenih djelatnika utvrđen negativni nalaz na virus, pa su se iz samoizolacije vratili na posao.

Lakić je napomenuo kako je pojačano testiranje zdravstvenih djelatnika, a svi koji u 14 dana samoizolacije ne razviju simptome bolesti te im se i drugi nalaz pokaže negativnim, vraćaju se na posao.

Dodao je kako u Splitu još nisu spremni za primanje uzoraka iz Dubrovnika, pa je dogovoreno da od idućeg tjedna s testiranjem počne županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

"Vidjet ćemo koliko će oni testova moći obrađivati, pa budu li u mogućnosti slat ćemo njima, a ne u Zagreb“, najavio je Lakić.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić izjavio je kako je jedna hospitalizirana pacijentica u teškom stanju. intubirana je i smještena na intenzivno liječenje, a njen premještaj u Regionalni respiratorni centar Križine u sastavu splitskog KBC-a ovisi o liječničkoj procjeni koliko je stabilna za taj transport.

Zbog pogoršenog stanja u subotu popodne intubirane s i dvije starije osobe koje se prevezene u splitski KBC te spojene na respirator.

Načelnik županijskog stožera Joško Cebalo naveo je kako su od početka pandemije na analizu poslana 223 uzorka, od kojih su 32 pozitivna. Dodao je kako u zadnja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a u karanteni su dvije osobe, hrvatski i grčka državljanka. (Hina)