Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od dvotjedne karantene

Gradonačelnik Dubrovnika poslao pismo britanskom premijeru: ''Dubrovački turizam ovisi o britanskom tržištu. Kod donošenja mjera promatrajte Hrvatsku po regijama, ne kao cjelinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je dio britanskih medija objavio da bi se za turiste koji se u tu zemlju vraćaju iz Hrvatske mogla uvesti dvotjedna karantena, dubrovački gradonačelnik Mato Franković pisao je u četvrtak premijeru Borisu Johnsonu s molbom da pri donošenju odluke Hrvatsku promatra po regijama, a ne u cjelini.

 Franković je u pismu britanskom premijeru podsjetio kako su Britanci tradicionalno najbrojniji gosti u Dubrovniku te da je desetljećima razvijan odnos utemeljen na prijateljstvu.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Dubrovnik - 3 Pregovori s ugostiteljima Dubrovnik očekuje veći broj turista van sezone, no postoji i problem: Gradonačelnik tvrdi da ima rješenje

''Znam da ste dobro upoznati s ovim dijelom Hrvatske, i to je jedan od razloga zašto se obraćam upravo Vama osobno. Ukupni broj pozitivnih COVID-19 slučajeva s područja grada Dubrovnika je tri, a trenutačno se u našem gradu odmara preko osam tisuća turista. Na svim razinama ulažemo maksimalne napore kako bismo održali povoljnu epidemiološku sliku te svim našim gostima pružili ugodan i siguran boravak“, stoji u Frankovićevu pismu Johnsonu.

Jedno od najsigurnijih europskih destinacija

Franković je istaknuo kako je Dubrovnik jedno od najsigurnijih europskih odredišta za putovanja s detaljnim protokolima u svim situacijama pa i u postupcima ako broj zaraženih počne rasti.

''Uzimajući sve spomenuto u obzir te uvažavajući činjenicu da dubrovački turizam ovisi o tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, molim Vas da prilikom donošenja odluka promatrate Hrvatsku i po njezinim regijama, a ne samo kao cjelinu“, zaključio je Franković.

Pismo poslano premijeru Johnsonu Franković je poslao i hrvatskom veleposlanstvu u Ujedinjenom Kraljevstvu te veleposlanstvu Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj.

Prema objavama britanskih medija, Hrvatska bi se, uz Belgiju i Luksemburg, mogla pridružiti Španjolskoj, za koju je mjera dvotjedne karantene izrečena prošlog vikenda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene