Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PACIJENT NA DIJALIZI

Prva osoba na svijetu primila cjepivo Oxford-AstraZeneca: ''Napokon se mogu veseliti proslavi 48. godišnjice braka''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacijent na dijalizi prva je osoba u svijetu koja je primila cjepivo AstraZenece i Oxforda izvan kliničkog ispitivanja.

Brian Pinker (82) primio je cjepivo u sveučilišnoj bolnici u Oxfordu u ponedjeljak ujutro, prema Britanskom nacionalnom zdravstvenom servisu.

Pinker, koji je iz Oxforda, rekao je da je ponosan što se cijepio u svome rodnom gradu, koji je smješten 82 kilometra sjeverno od Londona.

"Jako sam zadovoljan što sam danas primio cjepivo protiv COVID-19 i jako sam ponosan što se radi o cjepivu koje je izumljeno u Oxfordu", rekao je.

"Sestre, liječnici i osoblje bili su danas sjajni te se napokon mogu veseliti proslavi 48. godišnjice braka sa svojom suprugom Shirley kasnije ove godine."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Svi su zbrinuti'' Iako su njega danima svi tražili, gradonačelnik Gline tvrdi: ''Ja sam na terenu, dogradonačelnica se izgubila''

Cjepivo je najprije za hitnu upotrebu 30. prosinca odobrilo britansko regulatorno tijelo, Regulatorna agencija za lijekove i medicinske proizvode (MHRA).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TLO NEPRESTANO PODRHTAVA Gradonačelnik Petrinje nakon novog potresa: "I mali udar donosi velike štete na razrušenim zgradama"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Sami skidamo dimnjake'' Petrinjci na rubu nakon najnovijeg potresa: ''Jako i dugo je treslo. Dosta nam je svega, iscrpljeni smo!"

Britanija je svoj program masovnog procjepljivanja započela početkom prosinca s cjepivom koje su zajednički proizveli Pfizer i BioNTech.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene