Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija kod susjeda

U BiH preminula 61 osoba, dio zemlje zatvara kafiće i uvodi policijski sat: U Srbiji brojka novozaraženih u padu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u subotu je potvrđeno nešto manje od 1200 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminula je 61 osoba kod koje je ranije dijagnosticiran COVID-19. U Srbiji brojke padaju.

U BiH su do sada umrle 7284 osobe dijagnozom COVID-19 a registrirano je više od183 tisuće slučajeva zaraze.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Slika nije dostupna POKLONIO 10 TISUĆA DOZA Vučić nakon donacije cjepiva omastio brk: ''Najbolje okrepljenje pred povratak u Beograd, obožavam sarajevske ćevape''

Vlasti u toj zemlji i dalje različito reagiraju na epidemiološku situaciju. Tako su u Republici Srpskoj ukinuta gotovo sva ograničenja rada prodavnica i ugostiteljskih objekata dok u Federaciji BiH te mjere variraju od jedne do druge županije.

U Sarajevskoj županiji gdje se zaraza postupno smiruje od narednog bi tjedna trebali biti otvoreni vrtni dijelovi ugostiteljskih objekata.

U distriktu Brčko su pak od subote zatvorili sve kafiće i restorane te ponovo uveli noćni policijski sat.

Brojke u Srbiji padaju

U Srbiji je danas 3058 novozaraženih osoba. U posljednja 24 sata preminuo je 41 oboljeli. Hospitalizirano je 7903 oboljelih, a 260 pacijenata je na respiratorima.

Beograd i danas ima najveći broj zaraženih sa 779 novih slučajeva. Na drugom mjestu je Novi Sad sa 170, a odmah iza njega je Niš sa 136 novozaraženih.

Broj zaraženih opada, a broj cijepljenih raste. Do danas je u Srbiji cijepljeno 2,882.854 osoba. 1,166.011 cijepljenih je primilo i drugu dozu, piše Blic.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene