Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzano širenje zaraze

Zabrinjavajuće brojke kod susjeda: Naglo im rastu brojke preminulih i zaraženih, stručnjaci objašnjavaju zašto je tako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini u četvrtak je zabilježeno naglo povećanje broja smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom koronavirusom nakon što su u protekla 24 sata prijavljena čak 24 takva slučaja, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Zabrinjavajući podaci o rastu broja umrlih prate i oni o povećanju dnevnog broja novozaraženih. U utorak su bila 564 takva slučaja, a dan ranije ih je bilo više od 600.

Ubrzano širenje zaraze u BiH bilježi se od početka kolovoza no naglo povećanje broja novovoboljelih uslijedilo je ovog tjedna a zdravstveni stručnjaci upozoravaju kako je to rezultat slabe procijepljenosti, ali i dominacije delta varijante koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plan se izjalovio Obilo joj se o glavu: Lažirala COVID potvrdu, ali zbog bizarne pogreške završila je u rukama policije

"Oboljeli zaražen delta sojem može zaraziti od 20 do 30 osoba", kazao je u četvrtak novinarima ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković upozoravajući kako je upravo zbog toga sve više zaraženih.

Obje doze cjepiva protiv koronavrusa do sada je primilo tek nešto više od 10 posto odraslih stanovnika BiH dok je s jednom dozom cijepljeno njih oko 20 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene