COVID potvrda, ilustracija
COVID potvrda, ilustracija Foto: Getty Images

Djevojka iz SAD-a pokušala je prevariti sustav i otputovati na Havaje s lažnom COVID potvrdom. Otkrila ju je pogreška u – pisanju.


Plan 24-godišnje Chloe Mrozak iz Illionisa da otputuje na Havaje izjalovio se kad su ju na aerodromu uhvatili s lažnom COVID potvrdom.

Potvrda je vlastima postala sumnjiva čim su vidjeli da je naziv cjepiva pogrešno napisan, piše New York Post. Umjesto Moderna, lažnoj potvrdi pisalo je Maderna.

Njezina laž otkrivena je kada je potvrdu prije putovanja poslala havajskim vlastima, a policija je istragu pokrenula čim je djevojka sletjela na aerodrom u O'ahu.

Najprije ju nisu mogli pronaći jer je dala lažne podatke o tome gdje odsjeda, no uhvatili su ju kada je željela otputovati kući, prenosi New York Post.

Prema lažnoj potvrdi, Mrozak se cijepila u Delawareu, no policija u toj saveznoj državi nije pronašla nikakve dokaze o njezinu cijepljenju.

Djevojka je trenutačno u zatvoru zbog optužbi da za krivotvorenje dokumenata.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju