Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka ih recesija

Panika zbog 75 novih slučajeva: Boje se drugog vala, pa razmatraju ponovno uvođenje karantene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga najmnogoljudnija australska savezna država Victoria objavila je da razmatra ponovno uvođenje mjera karantene nakon što je na njezinu teritoriju zabilježen najveći dnevni porast broja slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja dva mjeseca.

Premda mnoge australske države i teritoriji još nisu objavili svoje brojke, 75 novih slučajeva samo u Victoriji ukazuje na najveći dnevni porast za čitavu Australiju od 11. travnja. Porast broja slučajeva potaknuo je zabrinutost zbog drugog vala epidemije u Australiji, nakon što je nekoliko tjedana dnevna brojka zaraženih bila ispod 20.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidat će restrikcije? Dobre vijesti iz Australije: Donedavno su bili veliko žarište, ali u posljednja 24 sata nisu imali nijednog novozaraženog Slika nije dostupna Spriječen drugi val virusa Popuštaju se mjere u jednoj od najstrožijih karantena na svijetu: "Postigli smo veći napredak nego što smo se nadali"

Država Victoria pojačala je testiranja na koronavirus, a zdravstvene vlasti najavile su da će razmotriti ponovno uvođenje nekih mjera socijalne distance.

U svibnju je Victoria, savezna država u kojoj živi više od šest milijuna stanovnika, počela ukidati mjere uvedene u travnju kako bi se usporilo širenje virusa. Prema prvotnom planu, gotovo sve mjere trebale su biti ukinute do kraja lipnja.

Mjere su se pokazale uspješnima u usporavanju širenja koronavirusa, ali su naštetile australskom gospodarstvu, koje će ove godine ući u recesiju nakon tri desetljeća rasta.

Premijer Scott Morrison pozvao je sve savezne države da nastave s ublažavanjem mjera kako bi se štete za gospodarstvo što više smanjile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene