Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opametili se

Europska zemlja koja je uporno tjerala po svome uvodi najstrože restrikcije do sada: ''Prave mjere u pravo vrijeme''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska vlada u petak je uvela do sada najstrože mjere suzbijanja širenja COVID-a u drugom valu pandemije, a koje uključuju preporuke za nošenje maski u sredstvima javnog prijevoza i zatvaranje gospodarskih aktivnosti koje nisu neophodne.

Švedske vlasti do sada su se tvrdoglavo opirale uvođenju karantena i tijekom pandemije držale su otvorenima škole, poduzeća i restorane. No težak drugi val pandemije s rekordnim brojevima novozaraženih gotovo svakog tjedna u posljednja dva mjeseca, natjerao je vladu da poduzme više.

Premijer Stefan Lofven u petak je rekao da će se sve gospodarske aktivnosti koje nisu neophodne, poput teretana, bazena i knjižnica, zatvoriti do 24. siječnja. Također je rekao da vlada sada preporuča nošenje maski u sredstvima javnog prijevoza u najfrekventnijim satima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordne brojke u drugom valu Švedska vlada traži veće ovlasti za borbu protiv korone: "Krajnja mjera je potpuno zatvaranje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na tisuće umrlih Veliki propusti u švedskim staračkim domovima: Korisnike nisu smještali u bolnice, liječnički pregled dobio tek jedan od deset zaraženih...

"Činimo što smo činili tijekom cijele pandemije, prave mjere u pravo vrijeme. I to je to", rekao je Lofven. S gotovo 8000 smrtnih slučajeva, broj umrlih od koronavirusa po stanovniku nekoliko je puta veći nego u susjednim zemljama, no niži je nego u nekim europskim državama koje su se opredijelile za karantene.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene