Princeza Viktorija, Švedska
Princeza Viktorija, Švedska Foto: Afp

Švedska princeza Victoria, prijestolonasljednica i njezin suprug, princ Daniel, pozitivni su na koronavirus, objavila je kraljevska kuća u četvrtak.


"Prijestolonasljednica i princ Daniel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti", objavio je švedski dvor u priopćenju.

Prinčevski par je u karanteni zajedno s njihovo dvoje djece, princezom Estelom i princom Oskarom.

Princeza Victoria (43), trebala bi naslijediti krunu od svoga oca, kralja Karla XVI. Gustafa.

Kralj i kraljica Silvia oboje su cijepljeni.

Kralj je stupio na prijestolje 1973. i u travnju će napuniti 75 godina, a u više navrata pozvao je švedski narod na jedinstvo i poštivanje epidemioloških mjera koje su u toj zemlji prilično blage.

Jelena Pavičić Vukičević Pavičić Vukičević nova je predsjednica stranke BM 365: "Bitno mi je da svaki član kaže koga vidi kao kandidata za izbore"

Goranka Petrović, epidemiologinja HZJZ-a, i Barbara Štrbac Epidemiologinja o cjepivu Johnson&Johnson: "Jako je dobro. Učinkovito je i protiv novih varijanti koronavirusa"

Do sada je Švedska potvrdila više od 13 tisuća umrlih zaraženih COVID-19. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je višestruko viša od susjednih nordijskih zemalja, no niža je od nekoliko europskih zemalja koje su za razliku od Švedske odabrale mjere strogog zatvaranja.