Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA BLAGE SIMPTOME

Ni kraljevski dvor nije imun na koronu: Princeza Viktorija pozitivna na virus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska princeza Victoria, prijestolonasljednica i njezin suprug, princ Daniel, pozitivni su na koronavirus, objavila je kraljevska kuća u četvrtak.

"Prijestolonasljednica i princ Daniel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti", objavio je švedski dvor u priopćenju.

Prinčevski par je u karanteni zajedno s njihovo dvoje djece, princezom Estelom i princom Oskarom.

Princeza Victoria (43), trebala bi naslijediti krunu od svoga oca, kralja Karla XVI. Gustafa.

Kralj i kraljica Silvia oboje su cijepljeni.

Kralj je stupio na prijestolje 1973. i u travnju će napuniti 75 godina, a u više navrata pozvao je švedski narod na jedinstvo i poštivanje epidemioloških mjera koje su u toj zemlji prilično blage.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević zasad nemaju kandidata Pavičić Vukičević nova je predsjednica stranke BM 365: "Bitno mi je da svaki član kaže koga vidi kao kandidata za izbore"

Pročitajte i ovo Goranka Petrović, epidemiologinja HZJZ-a, i Barbara Štrbac Hrvatska naručila 900.000 doza Epidemiologinja o cjepivu Johnson&Johnson: "Jako je dobro. Učinkovito je i protiv novih varijanti koronavirusa"

Do sada je Švedska potvrdila više od 13 tisuća umrlih zaraženih COVID-19. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je višestruko viša od susjednih nordijskih zemalja, no niža je od nekoliko europskih zemalja koje su za razliku od Švedske odabrale mjere strogog zatvaranja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene