Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uoči Uskrsa

Svećenici u Zagrebu blagoslov hrane obavili na daljinu: "Meni osobno ovo mnogo znači"

Svećenik na cesti
Svećenik na cesti DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrana za blagoslov Hrana za blagoslov Foto: DNEVNIK.hr Svećenik na cesti Svećenik na cesti Foto: DNEVNIK.hr Zorka Zorka Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Blaženka Foto: DNEVNIK.hr +0 Pater Daniel Čolo Galerija 1/5 >>
U Zagrebu su svećenici vršili blagoslov na daljinu. Zbog pandemije koronavirusa šetali su ulicama i sa sigurne udaljenosti razgovarali s građanima.

Svećenici iz zagrebačkih Remeta su u blagoslovu obitelji - na daljinu. Uz molitvu i čestitke za Uskrs blagoslove i košarice s hranom. Šeću ulicama te na propisanoj udaljenosti preko ograde, ispod prozora ili balkona razgovaraju s mještanima.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Uskrs u domu Cvjetno naselje - 5 izgubili dom u potresu Obitelji koje su ostale bez doma dočekale Uskrs u Cvjetnom naselju: "Kad imaš kuću koja je neuseljiva, onda nemaš ništa''

Na taj su se potez odlučili jer vjernici zbog koronavirusa ne smiju u crkve. Zagrepčanka Zorka rekla je kako njoj osobno to mnogo znači. Kaže da su je svećenici koji su došli obići ljude i blagosloviti hranu iznenadili te da bi se mogla rasplakati od sreće.

„Jedno vrijeme pokore prave, da smo odvojeni zapravo od crkve, Boga, prijatelja, rodbine, bližnjih i zapravo spoznajemo vrijednost svih tih stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo“, rekla je pak Blaženka iz Zagreba.

Pater Danijel Čolo tvrdi kako je odaziv građana dobar. „Odaziv je dobar u smislu prijema srca i otvorenosti i žeđi za Kristom u ljudima. Sa svima kojima stanem i upitam se nakon blagoslovne molitve, najprije kako su oni, njihove duše“, objasnio je.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene