Drugačiji nego inače

Uskrs kojeg ćemo pamtiti: Poznati Hrvati otkrivaju kako će proslaviti blagdane u doba korone

Poznati Hrvati za Uskrs - 1 Poznati Hrvati za Uskrs - 1 In Magazin 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Poznati Hrvati za Uskrs - 2 Poznati Hrvati za Uskrs - 3 Poznati Hrvati za Uskrs - 6 Poznati Hrvati za Uskrs - 7 Poznati Hrvati za Uskrs - 8 Poznati Hrvati za Uskrs - 5 Poznati Hrvati za Uskrs - 4 +0 Poznati Hrvati za Uskrs - 1 Galerija

U vazmenom smo trodnevlju. Danas je Veliki petak, a u nedjelju najvažniji i najstariji kršaćnski balgdan - Uskrs. Puno toga ove će godine biti drugačije u odnos u na prijašnje. Nekih smo se uskršnjih tradicija i običaja zbog novonastale situacije morali odreći. Kako će Uskrs proslaviti Mate Bulić, Tomislav Bralić, Ana Rucner, Mia Dimšić i drugi poznati Hrvati, otkrili su našoj Juliji Bačić Barać.

Uskrs je lani bio 21.travnja, slavili smo ga u krugu obitelji i prijatelja, danima se pripremajući duhovno, ali i na druge načine za najveći kršćanski blagdan. Od Cvjetnice do Uskrsa, sedam je dana velikog tjedna koji ove godine izgleda potpuno drugačije.

Pogledaj i ovo In Magazin: Domenica evo kako ga obilježavaju Što domaćim zvijezdama predstavlja Uskrs? ''Obitelj na okupu, a i definitivno mir i zahvalnost'!'

"Nažalost jedan dio populacije, ljudi neće Uskrs provesti sa svojim najmilijima, to ne znači da nećemo tih dana biti u molitvi i mislima zajedno, a isto tako u nadi da ćemo idući provesti onako kako je to nekad bilo, u velikom blagdanskom ozračju sa svojim najmilijima", izjavio je pjevač Mate Bulić.

"Nismo na okupu kao obitelj nažalost ali imam pored sebe svog sina. On i ja ćemo najbolje što znamo, bojat ćemo jaja, napravit ćemo fini doručak kao i svake godine. Bez obitelji i prijatelja s kojima smo znali dijeliti takav lijepa, intimna druženja", otkrila nam je glazbenica Ana Rucner.

Mnogi će Uskrs dočekati daleko od onih najbližih, a nema odlazaka u crkvu ni danas na obred Velikog petka, ni sutra na blagoslov hrane, a ni na Uskrs.

"Nema te neke naše tradicije, odlaska na misu, druženja s kumovima, odlaska u goste, dolaska u goste, to ćemo preskočit ove godine, nadam se da ćemo se utješiti dobrom hranom, da neće biti nestašice tih uobičajenih namirnica jer Uskrs je baš ono blagdan kojem se i s kulinarske strane jako veselim", izjavila je pjevačica Mia Dimšić.

Sve ono što smo planirali u crkvi, slušat ćemo online, a od nekih smo tradicija ove godine, morali odustati.

"Mislim da će za razliku od drugih godina Uskrs ove godine biti malo drugačiji, malo tužan. U Bibinjama Uskrs ima jednu posebnu priču, Veliki četvrtak, Veliki petak, procesija koju doživljavam na svoj način, ja se nadam ove godine da će Bibinjici bar zapaliti baklje u starom selu i sve nas podsjetiti da je to Veliki petak", izjavio je pjevač Tomislav Bralić.

"Nemam taj filing da se događa nekakav blagdan, tako da ni sama ne znam kako će to izgledati. Nastojat ću naravno da razveselim Gabicu, da joj kupim neko kinder jaje ili nešto u svakom slučaju dat ćemo sve od sebe kao što dajemo svaki dan", rekla je pjevačica Žanamari Lalić.

"Uskrs ćemo tradicionalno i ove godine provesti u krugu obitelji, za taj dan ostajemo doma, ne idemo nikud, taj dan ćemo se osjećati kao da je sve u redu", zaključio je frontmen grupe Vatra Ivan Dečak.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene