Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE GOTOVO

Susjedi u već šestom valu koronavirusa: Broj novozaraženih raste već treći tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj novozaraženih koronavirusom u Sloveniji raste već treći tjedan, a vodeća infektologinja Bojana Beović kaže da se već može govoriti o šestom valu epidemije bolesti COVID-19, zbog čega je potreban povećani oprez.

"U šestom smo valu epidemije, koji je očito uzrokovan inačicom omikron BA2, koja je zaraznija od prijašnje BA1, pa bi i dalje bilo potrebno nositi maske u zatvorenim prostorima", kazala je Beović za Slovensku televiziju.

O mogućem ponovnom uvođenju svih prijašnjih restriktivnih mjera epidemiolozi i vlada još ne razmišljaju jer broj hospitaliziranih ostaje stabilan i nizak, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

Vlada je u ponedjeljak objavila da je u zadnja 24 sata sa 1076 PCR i 4489 brzih antigenskih testova potvrđeno 1076 zaraza, što je 169 slučajeva više nego prije sedam dana. Po podacima ministarstva zdravstva, 135 oboljelih je na boničkom liječenju, a 46 u jedinicama intenzivne njege, dok je sedam oboljelih preminulo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemiološka situacija i dalje povoljna Susjedi bilježe veći broj zaraženih koronom: Do porasta došlo nakon ukidanja većine mjera

U Sloveniji je trenutno 33.281 aktivan slučaj zaraze, što je za 7371 više nego prije tjedan dana, pokazuju podaci Nacionalnog instituta za javno zdravstvo (NIJZ).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BEZ COVID POTVRDA Kod susjeda uskoro bez maski u školama, a izbori bez mjera: "Uzeli smo u obzir pandemijsku iscrpljenost"

Sedmodnevni prosjek potvrđenih slučajeva i dalje raste, trenutno iznosi 2697, a u porastu je i 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika koja je trenutno je 1571.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene