Muškarac koji se vratio iz Kine stavljen je u izolaciju u Općoj bolnici Zabok zbog sumnje na koronavirus.

Galerija


"Pacijent je izoliran i pod nadzorom je liječnika. Brisovi su poslani u Zagreb na analizu, a njegovi roditelji iz predostrožnosti bit će u kućnoj izolaciji dok ne dođu rezultati brisova", rekao je dr. Ivan Lipovac iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije za 24 sata.

Vezani članci Krunoslav Capak Nije valjda simptom? Pogledajte što je Capaku stvaralo probleme tijekom presice Stožera Karta zaraženih po regijama u europskim zemljama Hrvatske županije na prvih 6 mjesta liste najgorih regija u Europi. Dvije županije uvele još strože mjere

Muškarac se iz Kine vratio 1. veljače, sam se javio u bolnicu, a simptome je primijetio prije dva do tri dana.

"Zasad ne kašlje i nema temperaturu, ali iz predostrožnosti smo ga stavili u izolaciju u Opću bolnicu Zabok", rekao je Lipovac.

Nema tipične simptome koronavirusa kao što su respiratorne poteškoće i povišena temperatura, no liječniku se javio zbog sekreta u grlu koji osjeća posljednja dva do tri dana. Osobe s kojima je bio u kontaktu od povratka u Hrvatsku, u kućnoj su izolaciji i ostat će dok ne dođu rezultati testiranja.

"Bolnica normalno radi, pacijenti se liječe, mi imamo četiri izoalcije u slučaju koronavirusa, mi smo, s obzirom na krizni stožer krapinsko-zagorske županije pripremili sve protokole unaprijed, pripremili smo se, Zagorje je spremno", kaže ravnatelj bolnice Zabok, Tihomir Vančina.

"Ja ću osobno sve napraviti da Hrvatska bude spremna, iz dana u dan radimo na pripremama, promišljamo o svim mogućim scenarijima i trudimo se biti što spremniji u datim okolnostima", kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr