Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je u Kini

Sumnja na koronavirus u Zaboku: "Pacijent je izoliran i pod nadzorom je liječnika"

Bolnica
Bolnica DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bolnica Galerija 1/1 >>
Muškarac koji se vratio iz Kine stavljen je u izolaciju u Općoj bolnici Zabok zbog sumnje na koronavirus.

"Pacijent je izoliran i pod nadzorom je liječnika. Brisovi su poslani u Zagreb na analizu, a njegovi roditelji iz predostrožnosti bit će u kućnoj izolaciji dok ne dođu rezultati brisova", rekao je dr. Ivan Lipovac iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije za 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora

Muškarac se iz Kine vratio 1. veljače, sam se javio u bolnicu, a simptome je primijetio prije dva do tri dana.

"Zasad ne kašlje i nema temperaturu, ali iz predostrožnosti smo ga stavili u izolaciju u Opću bolnicu Zabok", rekao je Lipovac.

Nema tipične simptome koronavirusa kao što su respiratorne poteškoće i povišena temperatura, no liječniku se javio zbog sekreta u grlu koji osjeća posljednja dva do tri dana. Osobe s kojima je bio u kontaktu od povratka u Hrvatsku, u kućnoj su izolaciji i ostat će dok ne dođu rezultati testiranja.

"Bolnica normalno radi, pacijenti se liječe, mi imamo četiri izoalcije u slučaju koronavirusa, mi smo, s obzirom na krizni stožer krapinsko-zagorske županije pripremili sve protokole unaprijed, pripremili smo se, Zagorje je spremno", kaže ravnatelj bolnice Zabok, Tihomir Vančina.

"Ja ću osobno sve napraviti da Hrvatska bude spremna, iz dana u dan radimo na pripremama, promišljamo o svim mogućim scenarijima i trudimo se biti što spremniji u datim okolnostima", kaže ministar zdravstva Vili Beroš.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene