Parkiralište bez ograde
Parkiralište bez ograde Foto: Google Street View

Žena je u srijedu oko 18 sati u Omišu pala s visine od četiri metra kod Doma zdravlja. Odmah je prevezena u KBC Split, no liječnici je nisu uspjeli spasiti.


Ispred zgrade Doma zdravlja u Omišu, s visine od četiri metra, na dijelu na kojem nema zaštitne ograde, na pločnik je pala te ubrzo od teškog udarca preminula 67-godišnjakinja iz Kučića.

Žena je pred ulazom u zdravstveni objekt izašla iz automobila parkiranog uz sam rub neograđenog zemljišta i doslovno zakoračila u ponor, a udarac o pločnik uz Jadransku magistralu bio je koban.

Zemljište s kojega je pala žena iz Kučića u vlasništvu je Županije splitsko-dalmatinske, kao i sam Dom zdravlja koji još od šezdesetih godina prošloga stoljeća stoji praktično nepromijenjen.

Građani su ogorčeni te prozivaju gradsku vlast i gradonačelnika Ivu Tomasovića. 

Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske izrazio je sućut obitelji nesretne žene, a na pitanje zašto na tom dijelu nema ograde i hoće li možda sada biti postavljena je odgovorio kako ograda na tom dijelu nikada nije bila predviđena jer je to put na kojemu ne bi ni smjelo biti zaustavljanja i parkiranja, što je i prometnim znakom obilježeno, piše Slobodna Dalmacija. 

Ilustracija U prevrtanju kombija poginuo muškarac (47): Pokušali su mu pomoći, umro je na mjestu

Prometna nesreća u Splitu na nadvožnjaku Visoka - 7 FOTO Stravični prizori u Splitu: Poginuo vozač, policija moli za pomoć

"Ono što mogu najaviti jest skoru ozbiljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja u Omišu, jer sve ovo dosad bilo je samo unutarnje šminkanje. Već do ljeta nam je plan imati građevinsku dozvolu nakon čega ćemo aplicirati na europske fondove", poručio je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju