U Domu za starije osobe u Koprivnici zaraženo je 13 štićenika i dvoje zaposlenika. Oboljele su danas prevezli u bolnicu.

Galerija


Stožer Koprivničko-križevačke županije odgovorio je zašto su zaraženi štićenici Doma za starije i nemoćne kolicima prevezeni u obližnju bolnicu.

Vezani članci Party pred zagrebačkim HNK - 1 Mladi i Čistoća našli rješenje - oko HNK dodatne kante za smeće. Mladić koji je sve pokrenuo kaže: "Zabavu je zasjenio otpad" Jelena Tabak i Mario Jurič Splitske terase pune gostiju, predstavnica ugostitelja uz kavu poručila: "Mjera se pridržavaju, ali službenih uputa još nema"

"Manji dio pacijenata kod kojih je ustanovljena teža klinička slika na hospitalizaciju prevezen je vozilom Zavoda za hitnu medicinu. Preostali dio pozitivnih pacijenata bez znakova simptoma bolesti prevezen je kolicima nakon procjene da je takav prijevoz najbržim i najkraćim putem zbog blizine bolnice, koja se nalazi 250 metara od Doma, te povoljnih vremenskih uvjeta i upotrebe svih zaštitnih sredstava bio moguć.

Stožer je informiran da su štićenici i zaposlenici Doma bili u potpunosti opremljeni svom zaštitnom opremom te na dovoljnom razmaku, kako ne bi bili u međusobnom ili kontaktu s drugim osobama. Slijedom toga, zaključak je epidemiologa i ravnatelja bolnice kako nije postojao nikakav medicinski rizik, niti je napravljena bilo kakva zdravstvena šteta korisnicima, djelatnicima doma, a niti našim sugrađanima", priopćio je Stožer, a portal ePodravina objavio fotografije koje prenosimo u galeriji.

Podsjetimo, u Koprivničko-križevačkoj županiji 16 je novooboljelih. Radi se o 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici u kojem je do danas bilo osmero zaraženih. Jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite.