Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva dočekali

Splitske terase pune gostiju, predstavnica ugostitelja uz kavu poručila: "Mjera se pridržavaju, ali službenih uputa još nema"

Od danas je na snazi popuštanje mjera pa su napokon građani popili kavu na terasama ugostiteljskih objekata. Od ranog jutra sjedi se na terasama diljem Hrvatske, što su ugostitelji jedva dočekali. Iako se najavljivalo da glazba neće smjeti svirati, ona će ipak biti dopuštena i to jačine do 50 decibela.

Kakva je atmosfera sa splitske Rive izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je, uz kavu na terasi, razgovarao s predsjednicom Nacionalne udruge ugostitelja Jelenom Tabak.

Pročitajte i ovo Ugostitelji, ilustracija Vjeruju u bolje sutra Ugositelji reagirali nakon poteza vlasnika kafića u Rijeci: "Obustavite paljbu, pred državom ne stoje neprijatelji" Slika nije dostupna "USTAVNO PRAVO NA RAD" Ugostitelji pisali Vladi: Žele vouchere, jednokratnu pomoć, početak rada 1. veljače...

"Ovo je jedan korak prema normalnijem životu, ono što su svi već jako, jako dugo htjeli. Nadam se da će taj korak biti oprezan, da će idući biti još bolji", rekla je Tabak. 

Kazala je kako su splitski kafići i restorani koji su otvorili svoje terase poprilično puni. 

"Ljudima je to očito nedostajalo, ali i vlasnicima restorana i kafića. Dobro ide, pripremili su se, razmaknuli stolove, a tko nije to mogao učiniti, stavio je rezervaciju. Koliko sam vidjela mjera se pridržava, ali još nam nisu izašle službene upute od HZJZ-a", kaže. 

Komentirala je i ugositeljske objekte u Dubrovniku i okolici koji su ostali zatvoreni. 

"Jako mi je žao to čuti, to je osjetljivo pitanje, skočile su brojke. Ljudi su tamo jako nestrpljivi, nemaju oni samo turiste, imaju itekako i svojih gostiju, ali je možda bolje u ovom trenutku se malo primirit pa pričekati da se situacija smriti, a ne da u četvrtom ili petom mjesecu brojke opet buknu. To defininitivno nitko ne želi", zaključila je predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene