Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epicentar petog vala pandemije

Eksplozija novih slučajeva korone: Uvode policijski sat, ograničavaju rad trgovina, zatvaraju noćne klubove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon iznenadne eksplozije slučajeva bolesti COVID-19 razne španjolske regije postupno se zatvaraju pa opet neće raditi diskoteke u zatvorenom, ograničava se radno vrijeme trgovina i broj kupaca te se uvodi policijski sat.

Katalonija, epicentar petog vala pandemije, pripremala se u srijedu tražiti od regionalnog pravosuđa zeleno svjetlo za uvođenje policijskog sata u najpogođenijim gradovima, među kojima i u Barceloni, izvještavaju katalonski mediji.

Od prošlog vikenda diskoteke u zatvorenom neće raditi najmanje 15 dana, dok su negativan antigenski ili PCR test nužni za dolazak na događaje na otvorenom na kojima se okuplja više od 500 ljudi.

Druge su regije poduzele ili pripremaju slične mjere. Valencija je ponovo uvela policijski sat od 1 sat nakon ponoći do 6 ujutro i ograničila na 10 broj sudionika okupljanja u 32 mjesta s više od 5000 stanovnika, prema dogovoru s najvišom regionalnom sudskom instancom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro odluka Hoće li nam konačno stići i jedni od najvažnijih turista? I kod njih bi Hrvatska mogla na zelenu listu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Nova pravila za prolaz kroz Sloveniju: Vlada u zadnji tren izmijenila odluku

I vlada Kanarskih otoka željela je poduzeti slične mjere, u čemu ju je spriječilo lokalno pravosuđe. Mnogo zaraznija delta-varijanta posljednjih je tjedana izazvala eksponencijalni rast slučajeva, uglavnom među mladima.

U zemlji je 14-dnevna stopa zaraze u utorak blizu 437 slučajeva na 100.000 stanovnika, u odnosu na 368 slučajeva u ponedjeljak, prema ministarstvu zdravstva. Među mladima u dobi od 20 do 29 godina stopa je 1421 na 100.000.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene