Koronavirus, Crna Gora
Koronavirus, Crna Gora Foto: Savo PRELEVIC / AFP

Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu Hans Kluge u četvrtak se u Sloveniji pridružio slovenskim dužnosnicima u upozorenjima da je potrebno cijepiti se kako bi se spriječio jesenski val epidemije, te upozorio na rizik s širenjem delta varijante.


"Nakon 11 tjedana pada zaraza u Europi opet imamo njihov rast zbog delta varijante virusa koja će do kraja kolovoza postati dominantna, no za razliku od lani imamo učinkovita cjepiva i priliku da izbjegnemo ponovo pogoršanje situacije", kazao je Kluge nakon posjeta ljubljanskom centru za cijepljenje protiv covida-19, u pratnji predsjednika Boruta Pahora i ministra zdravstva Janeza Poklukara.

Na važnost da Slovenija ubrza cijepljenje jer je do sada potrebne doze za zaštitu dobilo samo malo više od trećine stanovništva upozorio je i slovenski predsjednik, pohvalivši i slovenski zdravstveni sustav za njegovu veliku ulogu u svladavanju epidemije.

Koronavirus u Indiji Prva indijska covid pacijentica ponovno zaražena

Slika nije dostupna Hoće li nam konačno stići i jedni od najvažnijih turista? I kod njih bi Hrvatska mogla na zelenu listu

''Možemo birati između cijepljenja i bolesti od koje se ne možemo sakriti. Znamo kako se virus širi i znamo da imamo cjepivo - nismo više nemoćni. S cijepljenjem možemo pobijediti opasnost i bezbrižno dočekati jesen'', kazao je Pahor u izjavi nakon posjeta centru za cijepljenje.

Ministar zdravstva Poklukar koji zadnjih tjedana posjećuje zdravstvene ustanove širom zemlje i poziva ljude na cijepljenje kazao je u izjavi da je delta varijanta u Sloveniji značajno porasla i da je prošli tjedan zabilježeno 66 takvih slučajeva.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju