Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilj nije realiziran

I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje jednom dozom cjepiva protiv covida-19 u Sloveniji je do sada zaštićeno 861.872 odraslih, odnosno 50 posto stanovništva starijeg od 18 godina, dok je sve potrebne doze primilo 43,9 posto odraslih, objavio je u ponedjeljak nove podatke nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ).

U cijeloj populaciji, uključivo i nepunoljetne osobe, prvom je dozom zaštićeno 41 posto stanovništva, a svim predviđenim dozama njih 36,4 posto.

Do sada je potrošeno 557.568 doza cjepiva Pfizer-BioNTech, te 166.177 doza cjepiva Astra-Zeneca, a slijede Moderna s nešto više od 90 tisuća doza i Johnson&Johnson s 58.000 doza.

Cilj vlade da se do početka ljeta cijepi 60 posto populacije nije realiziran, a nastavlja se kampanja kako bi se što više stanovništva cijepilo do jeseni te izbjegla opasnost novog vala koji bi mogle izazvati nove varijante koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 18 novozaraženih, dvoje preminulih Ministar objavio koliko je cijepljenih među hospitaliziranima: ''Matematika je jasna...''

Pročitajte i ovo Reportaža iz Londona uoči lockdowna - 7 DAN SLOBODE Ukinute gotovo sve mjere, premijer poziva na oprez: "Ovo je pravi trenutak, ali moramo biti oprezni. Virus je i dalje tu"

Premijer Janez Janša najavio je da će se od sredine idućeg mjeseca testiranja na koronavirus morati plaćati i više neće biti besplatna, kao poticaj onima koji se oklijevaju cijepiti.

Slovenska vlada objavila je da je u zadnja 24 sata uz smanjen broj testiranja potvrđeno 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom, uz udio pozitivnih testova od 1,5 posto, te da je u covid bolnicama još 30 oboljelih, od čega 10 na intenzivnim odjelima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene