Sisačka je biskupija Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" donirala respirator vrijedan gotovo 190.000 kuna kako bi pomogla medicinskom osoblju u borbi protiv koronovirusa.

Galerija


Sisačka biskupija donacijom respiratora Općoj bolnici u Sisku pomogla je u poboljšanju kvalitete liječenja najugroženijih pacijenata. U dogovoru s vodstvom i stručnim timom bolnice, uz respirator je nabavljen i sav pribor potreban za njegovu uporabu, uključujući kolica, stalak za pridržavanje cijevi za ventilaciju i testna pluća.

Vezani članci Angela Merkel Merkel brani mjere: "Situacija je dramatična, ne možemo čekati da se odjeli intenzivne njege popune" KB Dubrava, ilustracija Stigli nalazi inspekcije u KB-u Dubrava: Vlada smijenila Upravno vijeće bolnice

Također, ispred zgrade sisačkog Doma zdravlja djelatnici sisačkog Crvenog križa postavili su šator u kojem će se, ako bude bilo potrebno, obavljati trijaža pacijenata.

U Sisku postavljen trijažni šator - 1
U Sisku postavljen trijažni šator - 3 (Foto: Nikola Cutuk/Pixsell)

Biskupija prikuplja donacije za Zagreb

Sisački biskup Vlado Košić već je prije, nakon niza potresa koji su pogodili Zagreb i Zagrebačku nadbiskupiju te teško oštetili katedralu i druge crkve, pozvao na kršćansku solidarnost pri uklanjanju nastale štete pa je pri toj biskupiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na račun Sisačke biskupije: HR0623600001102123574 (Zaba) s naznakom ”Za Zagrebačku nadbiskupiju“, a prikupljeni novac, nakon završetka akcije, bit će upućen u Zagrebačku nadbiskupiju.

Obiteljsko savjetovalište i Ured za duhovnu pomoć Sisačke biskupije pokrenuli su i telefonsko savjetovalište za osobe u samoizolaciji i one kojima je potrebna stručna pomoć i potpora u nošenju s trenutačnom epidemiološkom situacijom.

Pomoć je posebno namijenjena onima koji trenutačno osjećaju obeshrabrenost, zabrinutost, tjeskobu, potištenost, uznemirenost, osamljenost i psihički pritisak te onima koji teško podnose boravak u većoj ili manjoj izolaciji ili jednostavno imaju potrebu za razgovorom. Savjetovalište radi svakog dana od 8 do 16 sati na telefonu 098 764 177 ili 098 451 672.