Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat novinara upozorava

Sačuvati radna mjesta u medijima: ''Ako novinari nemaju od čega živjeti, javnost će biti uskraćena''

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock
Sindikat novinara upozorava da su u Hrvatskoj počela otpuštanja honorarnih suradnika u medijima, kao i drastično smanjivanje prava i primanja.

''Novinari su ti koji građane obavještavaju o situaciji s pandemijom koronavirusa, o mjerama zaštite, uputama Civilnog stožera i zaslužni su za to da građani razlikuju točne vijesti od lažnih informacija'', priopćio je Sindikat novinara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana

Upozoravaju da novinari informiraju javnost i o ostalim događajima, da hodaju po gradu opasnom po život. ''Ako novinari ne mogu raditi svoj posao, ako dobiju otkaz, ako nemaju od čega živjeti, javnost će biti uskraćena za važne informacije'', poručuju.

Upozoravaju da novinarstvu prijeti nova kriza nalik na onu iz 2008., pa naglašavaju da demokracija u Hrvatskoj ne može dopustiti novu eroziju medijskog sektora jer njome nestaje i informiranost građana. ''To bi imalo pogubne posljedice za javnost, demokraciju, ali i političko ozračje u zemlji'', zaključuje Sindikat i ponovno traži od Vlade da prihvati mjere koje bi se odnosile i na novinare.

Priopćenje Sindikata novinara Hrvatske pročitajte u nastavku:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene