Broj novozaraženih pada, a stanje sa koronavirusom sve je bolje. O tomu svjedoči i zagrebačka Arena, u kojoj više nema pacijenata te je dvorana sada u pripravnosti.

Galerija


U zagrebačkoj Areni, koja je posljednjih tjedana služila za prihvat srednje teško oboljelih od korone, više nema pacijenata.

Vezani članci Pukla cijev u Selskoj - 4 Oštećena vam je imovina nakon puknuća cijevi na Trešnjevci? Evo kome je možete prijaviti Pukla cijev u Selskoj - 7 Cijevi su iz doba Marije Terezije i Franje Josipa, pa nije čudno da se ovo događa: ''Oni samo krpaju, ovo je katastrofa''

Dvorana ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe.

"Trenutačno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smještajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze koronavirusom", kažu u Ministarstvu zdravstva. 

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru!

U posljednja 24 sata zabilježene su 174 novozaražene osobe, a trenutačno aktivnih je 3276 slučajeva. U bolnicama su 1742 pacijenta, a na respiratoru njih 139.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević prokomentirala je bolju epidemiološku situaciju. 

"I daje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mjere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranim virusom", rekla je Alemka Markotić te dodala kako će popuštanje mjera sigurno biti postupno.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr