Broj novozaraženih pada, a stanje sa koronavirusom sve je bolje. O tomu svjedoči i zagrebačka Arena, u kojoj više nema pacijenata te je dvorana sada u pripravnosti.

Galerija Stacionar Arena Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 5 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 1 +1 Koronavirus: Arena Zagreb je prazna - 2

U zagrebačkoj Areni, koja je posljednjih tjedana služila za prihvat srednje teško oboljelih od korone, više nema pacijenata.

Vezani članci Policijski očevid na Donjim Sveticama gdje je došlo do pucnjave - 3 VIDEO/FOTO Pucnjava u Zagrebu: Jedan muškarac ranjen, četiri osobe privedene Tržnica u Kini Pripremaju se za suživot s koronom i ublažavaju mjere: "Prevladajte formalizam i birokraciju"

Dvorana ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe.

"Trenutačno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smještajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze koronavirusom", kažu u Ministarstvu zdravstva. 

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru!

U posljednja 24 sata zabilježene su 174 novozaražene osobe, a trenutačno aktivnih je 3276 slučajeva. U bolnicama su 1742 pacijenta, a na respiratoru njih 139.

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević prokomentirala je bolju epidemiološku situaciju. 

"I daje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mjere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranim virusom", rekla je Alemka Markotić te dodala kako će popuštanje mjera sigurno biti postupno.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju