Američko ministarstvo domovinske sigurnosti (DHS) najavilo je u četvrtak da esencijalni radnici, poput vozača kamiona i medicinskih sestara, koji prelaze granicu na kopnenim prijelazima moraju biti potpuno cijepljeni protiv covida 19, počevši od subote.

Galerija Život u SAD-u, ilustracija Koronavirus u Sydneyju Koronavirus, ilustracija +0 Koronavirus, ilustracija

Bidenova administracija najavila je u listopadu da će od 8. studenoga ponovno dopustiti ulazak u SAD putnicima iz Kanade i Meksika, koji u zemlju ulaze preko kopnenih graničnih prijelaza, ako su potpuno cijepljeni.

Vezani članci Joe Biden VIDEO Što je američkom predsjedniku? Širi se snimka njegovog neobičnog ponašanja tijekom govora JFK Zračna luka SAD konačno otvara granice: "Bilo je jako teško, samo želim vidjeti sina"

Američka granica s Kanadom i Meksikom zatvorena je zbog straha od širenja covida na 20 mjeseci za sve koji ne putuju zbog obaveze, a DHS je u četvrtak najavio da će proširiti odredbu na radnike koji nisu državljani SAD-a ili u SAD-u imaju stalno boravište.

Počevši od subote, "osobe koje nisu državljani SAD-a, a koje ulaze u Sjedinjene Države preko kopnenih granica ili trajektnih terminala duž sjeverne i južne granice morat će biti u potpunosti cijepljene protiv covida 19 i spremne predočiti potvrdu o cijepljenju", rekao je ministar Alejandro Mayorkas.

Za razliku od osoba koje putuju avionom, oni koji granicu prelaze na kopnenim prijelazima ne moraju pokazati negativan test na covid 19. Kanada je 15. siječnja uvela uredbu po kojoj vozači kamiona koji u tu zemlju ulaze iz SAD-a moraju biti cijepljeni.

Guše se u prašini zbog više od deset kamenoloma, a sada se otvara i novi: "Sve je bijelo, a svako jutro budi nas zvuk čekića koji tuče u kamen" Kamenolom u blizini Trogira - 1 Kamenolom u blizini Trogira - 2 Kamenolom u blizini Trogira - 3 +1 Kamenolom u blizini Trogira - 4

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju