Saborski zastupnik Josip Đakić
Saborski zastupnik Josip Đakić Foto: Screenshot/N1

Saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić zaražen je koronavirusom, a njegovi simptomi bili su teški. U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević proveo je 24 dana, od toga je dva tjedna bio je na intenzivnoj njezi. Sada se oporavlja na Lošinju, uz obveznu bocu kisika.


Saborski zastupnik Josip Đakić prebolio je tešku upalu pluća. Najkritičnije dane proveo je primajući 60 litara kisika dnevno, što ga je, kako tvrdi, spasilo od respiratora. Sada je u lječilištu za plućne bolesnike na Lošinju.

"Uz mene je stalno boca sa šest litara kisika, nosim je u ruksaku i spojen sam na kisik. Tako će biti dok mi saturacija kisikom ne bude 98 posto", kazao je Đakić za N1. Koronavirusom se zarazio polovicom rujna u Jajcu, gdje je prisustvovao obljetnici oslobođenja toga grada.

"Nakon 24 dana u bolnici više nisam vidio smisla da i dalje ležim na odjelu. Već su mi i mišići počeli atrofirati, a liječnici mi zbog općeg stanja nisu dopuštali vježbanje. Na svoju ruku sam malo vježbao čučnjeve pored kreveta, ali i disanje. Debele cijevi od kisika su mi spržile nosnice, ali izvukao sam živu glavu", dodao je Đakić.

Koronavirus, ilustracija - 5 Najgori dan od početka epidemije, rekordi diljem Hrvatske: U Splitsko-dalmatinskoj županiji 177 zaraženih, loše vijesti stižu i iz Međimurja

Konferencija za medije zagrebačkog stožera - 1 Zagrebački stožer objavio detalje: Zaraženo 20 učenika zagrebačkih škola, 10 pozitivnih u domovima za starije...

Navodi da sada već bolje hoda. Boca s kisikom i dalje je uz njega. "Bez boce kisika ne bih još mogao. Ovdje sam i pod kontrolom internista, paze mi na srce i pluća", kazao je Đakić navodeći da je u najgorim trenucima imao temperaturu 40 do 41 stupanj.

"Tko nije osjetio teške simptome korone, taj ne može zamisliti što je to", rekao je Đakić i dodao da njegov oporavak i dalje traje.