Obavijesti Video Pretražite Navigacija
337 novozaraženih

Zagrebački stožer objavio detalje: Zaraženo 20 učenika zagrebačkih škola, 10 pozitivnih u domovima za starije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zadnja 24 sata zabilježena su rekordna 1424 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 11 osoba, izvijestio je u srijedu Nacionalni stožer civilne zaštite.

U Zagrebu je danas 337 novih zaraženih osoba, potvrdio je za DNEVNIK.hr Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Dodao je da je testirano više od 1500 uzoraka te da će zagrebački Stožer civilne zaštite, na konferenciji za medije u 10:45 detaljnije izvijestiti o stanju s koronavirusom.

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje

Dr. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar", na konferenciji za medije dodala je kako je danas 1136 novih osoba s mjerom samoizolacije.

"Zdravstveni sustav funkcionira otežano. Potreban je i dalje veliki oprez", rekao je Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

S obzirom na dug bolnica veledrogerijama na konferenciji je istaknuto kako testiranje na koronavirus nije upitno i imamo dovoljno zaliha.

"Situacija u Zagrebu nije alarmantna, kontroliramo situaciju", uvjerava Jeleč.

Zaraza je utvrđena i kod osam štićenika i dva djelatnika domova za starije. Među novooboljelima su i 10 štićenika i djelatnika domova za starije, dok je zaraza detektirana kod 11 zdravstvenih djelatnika.

"Epidemiološka je obrada u tijeku, podignute su sve mjere kako bi se što prije riješila situacija, da bi se dijagnosticirali pozitivni i provele mjere kako bi se zaštitilo zdravlje građana", rekla je Šikić.

Također, 118 novooboljelih kontakti su prethodno pozitivnih osoba, za 65 novooboljelih epidemiološka anamneza je negativna, a za 130 slučajeva još traje epidemiološka obrada.

U osnovnim i srednjim školama zabilježeno je 26 zaraženih učenika i troje nastavnika, zbog čega je propisano ukupno 613 mjera samoizolacije. U osnovnim školama je zaraženo 6, a u srednjim 20 učenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene