Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskazan veliki interes

Rusija protiv korone cijepi i životinje: "Zahtjeve predaju uzgajivači, vlasnici kućnih ljubimaca i građani čije životinje slobodno šetaju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je još u ožujku objavila da je registrirano prvo cjepivo za životinje. Za cijepljenje životinja iskazan je veliki interes, poručuju, a u cijepljenju koriste Carnivac-Cov.

Rusko cjepivo Carnivac-Cov trenutno je jedino registrirano cjepivo protiv korone za životinje. Nekoliko je regija već počelo cijepljenje u veterinarskim klinikama, priopćeno je iz službe veterinarskoh nadzora.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija Kraj restrikcija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

Interes za cjepivo Carnivac-Cov iskazale su neke zemlje u EU, Argentina, Južna koreja i Japan, poručuju iz Službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor, piše BBC.

Iako znanstvenici tvrde kako trenutno nema dokaza o tome da životinje imaju značajnu ulogu u širenju bolesti na ljude, infekcije koronom su potvrđene kod raznih životinjskih vrsta širom svijeta, primjerice pasa, mačaka, majmuna i kod nerca.

Razdoblje imuniteta koje se kod životinja stvara nakon cijepljenja procjenjuje se na šest mjeseci. Julija Melano, savjetnica direktora federalne Službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor kazala je kako se bilježi porast zahtjeva za cijepljenjem.

"Zahtjeve predaju uzgajivači, vlasnici kućnih ljubimaca koji često putuju, ali i građani čije životinje slobodno šetaju", dodala je Melano. Slično cjepivo razvija i američka veterinarska farmaceutska tvrtka Zoetis.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene