Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1015 smrtnih slučajeva

Planiraju neradne dane zbog koronavirusa: ''Država osjeća i prepoznaje svoj dio odgovornosti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica ruskog premijera Tatiana Golikova pozvala je vladu da uvede neradne dane od 30. listopada do 7. studenoga kako bi se spriječio daljnji, rekordan rast broja novozaraženih koronavirusom i smrtnih slučajeva.

Rusija je u utorak imala 1015 smrtnih slučajeva zbog koronavirusa, što je najviši dnevni broj od početka pandemije. U zadnja 24 sata imala je 33.740 novih slučajeva zaraze.

Regija pored Moskve ostala je bez bolničkih kreveta za pacijente s koronavirusom, rekao je njen guverner u utorak. Kremlj stanovnicima pak poručuje da se cijepe. Cijepljeno je samo 32 posto stanovnika Rusije, a ruske vlasti nedavno su poručile da je to neprihvatljivo.

''Postoji tradicija okrivljavanja države za sve. Naravno, država osjeća i prepoznaje svoj dio odgovornosti'', rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, priznavši ipak kako se moglo učiniti više da se javnosti objasni važnost cijepljenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOG SMRTI DJEVOJKE Slovenska oporba: "Ministar mora preuzeti odgovornost i dati ostavku jer je odluku o tom cjepivu donio mimo mišljenja struke"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavljeni detalji Nove upute HZJZ-a: Dodatno pojasnili što je treća, a što booster doza i tko prima koje cjepivo

''No sada je potreban odgovoran stav svih naših državljana'', naglasio je Peskov. ''Svi moramo pokazati odgovornost i cijepiti se.''



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene