Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM

Putin presudio: Rusija uvodi neradni tjedan, ruše se rekordi zaraženih i mrtvih

Vladimir Putin cijepio se Sputnjikom V - 3
Vladimir Putin cijepio se Sputnjikom V - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Rusija proteklih dana ima rekordne brojeve novozaraženih i smrtnih slučajeva, a da bi se spriječilo obaranje novih rekorda, predsjednik Vladimir Putin naložio je uvođenje neradnog tjedna od 30. listopada do 7. studenoga.

Rusija je u srijedu prijavila rekordnih 1028 smrtnih slučajeva povezanih s bolesti COVID-19 u zadnja 24 sata te 34.073 novozaražena.

Da bi se spriječio daljnji, rekordni rast broja novozaraženih i smrtnih slučajeva, predsjednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je prijedlog zamjenice ruskog premijera Tatiane Golikove da vlada uvede neradne dane od 30. listopada do 7. studenoga, javlja AFP. 

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin objavio je dan ranije da će stariji od 60 godina koji nisu cijepljeni morati ostati kod kuće četiri mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 1015 smrtnih slučajeva Planiraju neradne dane zbog koronavirusa: ''Država osjeća i prepoznaje svoj dio odgovornosti''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna većina nije cijepljena Padaju crni rekordi: Sve više zaraženih i umrlih u Rusiji, Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj

Obustava rada na radnim mjestima trebala bi, nadaju se u vladi, obuzdati širenje zaraze, za što Kremlj okrivljuje sporo cijepljenje.

Posljednji put Rusija je uvela neradni plaćeni tjedan u svibnju.

U toj zemlji je cijepljeno samo 32 posto stanovnika, a ruske vlasti nedavno su poručile da je to neprihvatljivo.



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene