Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kontroverzna zastupnica

U veljači širila teorije urote, a sada opet diže prašinu zbog dezinformacija o cjepivu: ''Twitter me suspendirao jer sam kazala istinu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republikanska zastupnica Marjorie Taylor-Greene, žestoka pobornica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, suspendirana je na sedam dana s Twittera zbog lažne objave protiv cjepiva protiv covida-19, objavio je u utorak Twitter.

Tvit o kojem je riječ, objavljen u ponedjeljak, poziva Američku agenciju za lijekove da ne da konačno odobrenje cjepivima protiv COVID-19 koja po njezinu mišljenju nisu djelotvorna.

Twitter je ispod tog tvita objavio upozorenje da je riječ o lažnoj informaciji i pozvao korisnike da konzultiraju informacije zdravstvenih vlasti.

"Račun će biti u obliku koji omogućuje samo čitanje tijekom tjedan dana zbog opetovanih kršenja pravila Twittera", rekao je glasnogovornik društvene mreže.

Takva suspenzija stupa na snagu nakon četvrtog kršenja pravila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZA LAŽNI ISKAZ Kovačević prijavio člana Uprave JANAF-a Veselicu. On mu poručio: ''Moj iskaz će cijela Hrvatska čuti na suđenju"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon devet mjeseci Europska zemlja uskoro započinje s cijepljenjem trećom dozom, poznato koja skupina je prva na redu

"Twitter me suspendirao jer sam kazala istinu, jer sam tvitala što mnogi misle", komentirala je zastupnica u priopćenju, ponovivši da cjepiva nisu učinkovita.

Ona se u veljači ispričala jer je širila teorije urote zbog čega je isključena iz dvaju odbora Zastupničkog doma.

Dva mjeseca poslije izazvala je novu kontroverzu usporedivši obvezu nošenja maske s obvezom Židova da nose žutu zvijezdu za vrijeme nacizma.

U slučaju petog prekršaja, zastupnica iz Georgije mogla bi biti zauvijek izbačena s Twittera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene