Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefica Štampara

Bolnice reduciraju hladne pogone: "Nažalost, situacija se ne smiruje. Ali jedan podatak veseli"

Aktualno Galerija Sandra Šikić - 3 Sandra Šikić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sandra Šikić - 2 Sandra Šikić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sandra Šikić - 1 Sandra Šikić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Martina Bolšec Oblak Martina Bolšec Oblak Foto: DNEVNIK.hr +1 Prosvjedi protiv Covid potvrda - 1 Galerija 1/6 >>
U Zagrebu je trenutno 7460 novozaraženih, prema podacima službene stranice koronavirus.hr. U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" u protekla 24 sata obrađeno je 1146 uzoraka, od kojih je 586 bilo pozitivno.

U Gradu Zagrebu proteklih tjedana svaki drugi test bio je pozitivan. Je li se situacija smirila, provjerila je u Nastavnom zavodu Andrija Štampar reporterka Martina Bolšec Oblak u razgovoru sa Sandrom Šikić, ravnateljicom NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar".

"Nažalost, se situacija ne smiruje, i dalje je ozbiljna", poručila je te dodala da su visoki brojevi novooboljelih, hospitaliziranih, ali i umrlih.

Kada je u pitanju cijepljenje, dostupne su sve potrebne doze, nestašice nema. "Imat ćemo dovoljno cjepiva. Veseli nas činjenica da postotak cijepljenih u Zagrebu raste. Prvu dozu je primilo 73,3 posto odraslog stanovništva. Tjedno apliciramo više prvih doza nego što smo u listopadu", rekla je. U NZJZ-u cijepljeno je oko 90 posto zaposlenih, otkrila je ravnateljica.

"Cijepljeni se višestruko manje zaražavaju i to je najvažnija poruka. Cijepljeni cijepljene ne zaražavaju", navela je. Podsjetila je i da su distanca, maska i higijena ruku vrlo važni koraci u smanjivanju rizika od zaraze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EMA PROCJENJUJE Ključni alat u borbi protiv pandemije: Uskoro odluka o booster dozi još jednog cjepiva

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Stožer objavio brojke: Rekordan broj umrlih u ovom valu, u bolnici i sedmomjesečna beba

Austrija je uvela karantenu u cijeloj zemlji zbog povećanja novozaraženih. "Teško je reći što nas čeka, ali naravno ako epidemiološka situacija ne bude dobra - sigurno da na stolu su sve daljnje postrožavanje. Ali, imamo priliku da utječemo na te brojeve. Pa pozivam na solidarnost i odgovornost prema svima drugima. Žao mi je da se toliko polariziralo društvo. Uvjerena sam da imamo jedan jedini cilj - starom normalnom životu. A put do toga je cijepljenje", zaključila je Šikić.

Također, danas je bio sastanak u Ministarstvu zdravstva. Zagrebačke bolnice dodatno su se odlučile reducirati hladni pogon - u KB Dubrava od srijede na bolničke zahvate moći će samo hitni i onkološki pacijenti, svi ostali zahvati se otkazuju!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene