Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EMA PROCJENJUJE

Ključni alat u borbi protiv pandemije: Uskoro odluka o booster dozi još jednog cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Regulatorno tijelo Europske unije za lijekove priopćilo je u ponedjeljak da procjenjuje podatke o booster dozi cjepiva protiv COVID-19 od Johnson & Johnsona nakon prijave, a odluka bi mogla doći "u roku od nekoliko tjedana".

Traženo je odobrenje za korištenje booster doze jednokratnog cjepiva, cjepiva protiv COVID-19 Janssen, koje se daje najmanje dva mjeseca nakon prve doze osobama starijim od 18 godina, priopćila je Europska agencija za lijekove (EMA).

Suočena s porastom broja slučajeva COVID-19, Europska unija je ubrzala proces odobravanja booster doze i održivih opcija liječenja osim cjepiva. Booster kampanje u početku su bile usmjerene na starije osobe i one s oslabljenim imunološkim sustavom.

Europska unija je do sada dala mRNA cjepivima Pfizer-BioNTecha i Moderne zeleno svjetlo za treću dozu najmanje šest mjeseci nakon standardnog cijepljenja s dvije doze. Razmatra se i AstraZenecina booster doza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Stožer objavio brojke: Rekordan broj umrlih u ovom valu, u bolnici i sedmomjesečna beba
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki porast interesa Nema nestašice: Slovenija posuđuje gotovo 41.000 doza cjepiva Pfizera Hrvatskoj

Američki regulatori prošli su tjedan proširili odobrenje za booster doze cjepiva Pfizer-BioNTecha i Moderne protiv COVID-19 na sve potpuno cijepljene odrasle osobe, nakon što su prethodno odobrili dopunske doze cjepiva za sve primatelje J&J cjepiva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene