Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki nisu ni bili u bolnici

Dobre rezultate liječenja Covida bilježi Primorsko-goranska županija, ravnatelj KBC-a Rijeka: ''Bilo je manje pacijenata nego što se očekivalo''

Katarina Jusić i Davor Štimac - 2
Katarina Jusić i Davor Štimac - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Katarina Jusić i Davor Štimac - 1 Katarina Jusić i Davor Štimac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić i Davor Štimac - 2 Katarina Jusić i Davor Štimac - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Jusić i Davor Štimac - 3 Galerija 1/3 >>
Dobre rezultate kada su u pitanju izliječeni pacijenti bilježi Primorsko-goranska županija. O njima je za Dnevnik Nove TV govorio ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

Primorsko-goranska županija bilježi dobre rezultate kada se govori o pacijentima izliječenima od koronavirusa. Riječki KBC respiratorski je centar za čak tri županije, a rezultati s izliječenim pacijentima su odlični. Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac kaže da su u njegovoj bolnici bila smještena samo tri pacijenta.

''Jedna je pacijentica zbog obilnih komorbiditeta preminula, a ostali su izliječeni. Trenutačno je jedna pacijentica na respiratoru, a danas smo jednog bolesnika skinuli s respiratora. Mi smo tu uključili naše stručnjake, oni su radili prema smjernicama i konzultirali se s Nacionalnim stožerom, te koristili smjernice i drugih zemalja. Primijenili smo sve što smo mislili da je trebalo primijeniti. Srećom, bilo je manje pacijenata nego što se očekivalo'', kaže Štimac.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček (Foto: Dnevnik.hr) "Nismo mi uopće ni loši" Hrvatski su političari ovaj put uspješniji od mnogih: Kako su se na čelu drugih država snašli s krizom i pandemijom koronavirusa?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Po Krapinsko-zagorskoj i Ličko-senjskoj županiji od danas bez e-Propusnica

Kazao je da su neki od pacijenata bili hospitalizirani i više od mjeseca dana. ''Brojke su različite. Variraju od svega nekoliko dana, pa sve do više od 30 dana'', rekao je ravnatelj KBC-a.

Dodao je da neki oboljeli nisu niti bili u bolnici. ''Mi smo zadržavali one sa srednje teškim i teškim simptomima, te one koji su zahtijevali respirator'', objasnio je Davor Štimac. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene