Cijepljenje Marija Bekića
Cijepljenje Marija Bekića Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

Ravnatelj dubrovačke bolnice i HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Dubrovnika Marijo Bekić cijepljenje preko reda omogućio je puncu i punici iz Posušja, svojim roditeljima, svećenicima, policajcima. Očitovanje koje je poslao Ministarstvu zdravstva je, u najmanju ruku, nevjerojatno.


Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić organizirao je cijepljenje preko reda svoje obitelji. Bolnica nije željela dati nikakve informacije pozivajući se na zaštitu podataka, ali je Ministarstvo zdravstva dostavilo Bekićevo očitovanje.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Hrvatska protiv korone cijepila strane diplomate i njihove obitelji: "Odluka je donesena kako bi se našima u svijetu također omogućilo cijepljenje" Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije U Splitu sve više procijepljenih: ''Broj zainteresiranih i dostupne količine cjepiva su toliki da gledamo kako to sve potrošiti u pet radnih dana''

''Osim zaposlenika bolnice cijepljeno je i 36 pacijenata OB-a Dubrovnik na hemodijalizi te još 65 vanjskih osoba, među kojima su djelatnici MUP-a, stariji svećenici s komorbiditetima te kronični bolesnici koji su inače pacijenti Opće bolnice Dubrovnik.

Cijepljena je moja supruga, koja je zdravstveni djelatnik Doma zdravlja (stomatolog), moji roditelji te punac i punica koji spadaju u ugrožene skupine, s obzirom na godine života i komorbiditete'', napisao je Bekić Ministarstvu, prenosi Index.

Zanimljivo objašnjenje

Nadalje je objasnio da su i on i supruga kao zdravstveni djelatnici izloženi riziku od oboljenja bolesti COVID-19. ''Ja sam od početka epidemije praktički 24 sata u bolnici, obavljam poslove ravnatelja, koordinatora za COVID-19 te dežuram kao dežurni kirurg traumatolog, kao i po potrebi na tzv. COVID odjelu", piše Bekić.

Zanimljivo je objašnjenje zašto je cijepljenje omogućio svojim i roditeljima supruge.

"Inače, i moji roditelji i punac i punica čuvaju mojih četvero djece, od kojih je dvoje preboljelo COVID-19, a preostalo dvoje su povremeno u samoizolaciji", objasnio je ravnatelj bolnice Ministarstvu.

Cijepljenje Marija Bekića
Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Foto: DNEVNIK.hr

Poručuje da ni za koga nisu osiguravane posebne doze cjepiva, osim za predbilježene djelatnike OB-a Dubrovnik.

"Naime, sve ostale osobe cijepljene su isključivo ostatkom cjepiva koje se pojavljuje rastvaranjem bočica cjepiva. S obzirom na to da u tom trenutku nije bio reguliran postupak s ostatkom cjepiva, imao sam pritiske javnosti za cijepljenjem.

S obzirom na to da primarna zdravstvena zaštita nije započela procjepljivanje na ovom području, u najboljoj mogućoj namjeri iskoristio sam navedeni ostatak za osobe kod kojih je postajala indikacija za cijepljenje, a od kojih mi je većina nepoznata", napisao je Bekić.

Beroš šalje inspekciju 

Zamolili smo i Ministarstvo zdravstva da nam komentira ovaj slučaj.

"Primili smo očitovanje ravnatelja te ćemo u dubrovačku bolnicu poslati inspekciju. O nalazima inspekcije obavijestit ćemo javnost", kratko doznajemo u Ministarstvu.