Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorio i lokalni stožer

Raste broj zaraženih u dolini Neretve: Sve krenulo s jedne svadbe...

Povećan broj zaraženih COVID-om posljednjih dana ponovno bilježi Metković i dolina Neretve.

Zaraza je, čini se, krenula sa jedne svadbe održane prošlog vikenda na kojoj je očito bilo zaraženih, a nisu se poštovale propisane epidemiološke mjere. Zbog svega je još u petak priopćenjem reagirao i Stožer civilne zaštite Grada Metkovića.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Naglasili su kako je Nacionalni stožer popuštanjem epidemioloških mjera, od 28. svibnja dopustio održavanje svadbenih svečanosti s najviše 120 uzvanika, ali sa jasno propisanim mjerama, među kojima su i one da uzvanici na svadbi moraju biti ili cijepljeni, ili testirani ili preboljeti COVID, ali ne prije više od 180 dana. Provedbu mjera dužan je pratiti organizator pa su iz gradskog Stožera pozvali građane da poštuju mjere. 

Podsjetili su i da je Nacionalni stožer najavio i novu odluku o dodatnom popuštanju mjera, a koja bi na snagu trebala stupiti 1. srpnja. Iako će se novo popuštanje odnositi na cijelu Hrvatsku, područja koja se smatraju rizičnima mogu ostati izuzeta.

Kako piše Slobodna Dalmacija, broj zaraženih na području doline Neretve trenutačno je oko 30, od čega više od pola bilježi Grad Metković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene