Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJEPILI TREĆINU STANOVNIKA

Već nekoliko dana bilježe rast broja novozaraženih unatoč uvedenim epidemiološkim mjerama: Najviša stopa zaraženih u tamošnjoj prijestolnici turizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crna Gora u četvrtak, treći dan zaredom, bilježi više od 200 novopozitivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok broj pozitivnih u ukupnom broju testiranih iznosio oko sedam posto.

Kako je priopćeno iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje u posljednja 24 sata registrirano je 219 pozitivnih slučajeva, od kojih je 35 turista.

Pročitajte i ovo Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi" Potres u Crnoj Gori Kao i sredinom ožujka Novi snažan potres u Crnoj Gori: "Dubrovnik je kratko zadrmalo"

''Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 2028, što na 100 tisuća stanovnika iznosi 322'', priopćili su crnogorski epidemiolozi.

Najveća stopa zaraženih je u Budvi, koju i nazivaju prijestolnicom crnogorskog turizma, koja ima blizu dvije tisuće oboljelih u odnosu na 100 tisuća stanovnika.

U Crnoj Gori još uvijek nije službeno potvrđena prisutnost novog delta soja koronavirusa, ali tamošnji epidemiolozi, dok čekaju rezultate uzoraka poslanih u međunarodne laboratorije, tvrde da je upravo ta mutacija uzrok naglog rasta broja inficiranih.

Crnogorske zdravstvene vlasti su krajem prošlog tjedna zabranile posluživanje gostiju unutar ugostiteljskih objekata bez potvrde o cijepljenju ili negativnog testa na koronavirus, dok isti ti uvjeti vrijede za ulazak u noćne i disko klubove bez obzira da li se nalaze na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Također, svi zaposleni u ugostiteljstvu moraju biti cijepljeni.

Zbog tih epidemioloških mjera ugostitelji su za naredni tjedan najavili prosvjede u nekoliko crnogorskih gradova.

Inače, Crna Gora prema službenim podacima bilježi turistički posjet iznad očekivanja. U toj zemlji trenutno boravi oko 167 tisuća turista, ili 85 posto turističkog prometa iz 2019. godine koja se uzima kao rekordna u crnogorskom turizmu.

Crna Gore je početkom godine bila u vrhu liste zemalja u Europi po broju aktivnih slučajeva i novozaraženih. Prvih dana ožujka crnogorske zdravstvene vlasti uvele su restriktivne epidemiološke mjere koje su bile na snazi pet tjedana i koje su dale rezultate. Sredinom travnja počelo je ukidanje epidemioloških mjera, koje su potpuno liberalizirane početkom ljetne turističke sezone.

Crna Gora je do sad potpuno imunizirala trećinu odraslog stanovništva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene