Obavijesti Video Pretražite Navigacija
189 hitnih poziva

VIDEO Snažno nevrijeme prouzročilo veliku štetu u dijelovima Hrvatske: Vjetar uništio školsko dvorište, led u Dalmaciji, neka mjesta bez struje

Aktualno Galerija +0 Nevrijeme u Retkovcima Galerija 1/1 >>
Snažno nevrijeme pogodilo je dio Hrvatske. Tuča je pogodila splitsko područje. Nevrijeme je pogodilo Retkovce, područje Đakovštine i rubne dijelove Osijeka.

*Snažno nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom, a na nekim mjestima i tučom poharalo je Hrvatsku

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

*Osim istočnog dijela zemlje, nevrijeme je zahvatilo i Dalmaciju.

Tijek događanja pratite u nastavku iz minute u minutu:

18:43 Olujno nevrijeme u prijepodnevnim satima zahvatilo je i Bršadin, mjesto kraj Vukovara. Vjetar je urušavao i nosio sve pred sobom pa je novouređeno školsko dvorište ostalo bez klupa i četiri paviljona u kojima je planirano izvođenje nastave na otvorenom s intencijom poduzimanja preventivnih mjera zaštite od COVIDA-19. 



17:45 Najveća je šteta u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Srušena su mnoga stabla, stradali su električni vodovi, a vjetar je nosio i crijep s krovova.

''To vam je bilo u jednom trenu, možda minuta,dvije. Suprug je bio vani, pod strehom i kaže da je taj orah koji je star 40 godina da ga je do zemlje taj vjetar. Vjerojatno je bila pijavica, nalet, a ja sam bila unutra, zatvarala sam prozore i imala sam osjećaj da se cijeli krov srušio, ali evo na sreću samo je sa ove šupe. Da štete ima, ima, ali moglo je biti i gore'', komentirala je Ljubica Pilipović, Semeljci.

U Bijelom Brdu kraj Osijeka vatrogasci od jutra čiste prometnice i stradala dvorišta. Slično je i u Đakovštini.

''To je bilo veliko nevrijeme i dosta imamo na stambenim objektima štete, to smo sve sanirali. Imamo još završne neke radove. Prvenstveno su bile prometnice'', objasnio je Kazimir Đokić, iz DVD-a Semeljci.

15:01 Nevrijeme je zahvatilo i Dalmaciju uz pad temperature i tuču koja je pogodila Split i šire trogirsko područje. Naime, u jutarnjim satima ciklona i fronta su stigle do Dalmacije i mjestimice donijeli kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegdje je bilo jačeg grmljavinskog nevremena s tučom.

Do 9:30 sati najviše kiše palo je na Murteru – 31 litra po kvadratnom metru, a u Vrgorcu je u samo sat vremena palo 20 litara po kvadratnom metru.

Na splitskom području bilo je kratkotrajne tuče i palo je nekoliko litara kiše, piše Dalmacijadanas. No, s obzirom na to da je bila riječ o kratkotrajnoj vremenskoj promjeni, u međuvremenu se razvedrilo.



13:27 ''Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je nešto prije 9 sati područje Đakovštine i rubne dijelove grada Osijeka. Vjetar je rušio drveće na prometnice, električne vodove i krovove kuća'', izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite u četvrtak.

 

11:30 Dodali su da je Županijski centar 112 Osijek do 11 sati zaprimio oko 189 poziva građana o posljedicama nevremena. ''Na terenu su nadležne službe'', priopćili su.

Bez struje su u četvrtak ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine, a na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a. Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode, a Županijski centar 112 je od 8.35 do 10 sati zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena.

Nevrijeme je pogodilo i Retkovce.

Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim vjetrom u 8:35 zahvatilo je Vukovarsko-srijemsku županiju. Nevrijeme je obuhvatilo i vinkovačko područje. Iznimno jak vjetar prouzročio je štetu i na pojedinim objektima s kojih je odnio limeni pokrov.

Oštećeni su i pojedini osobni automobili uslijed pada grana i limova s krovova. Jaka kiša prouzročila je problem s odvodnjom u pojedinim domaćinstvima na nižim područjima.

Prometnice su prohodne i promet se odvija normalno, doznaje se od dežurnih službi.

''Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja električnom energijom, štete su na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama'', izvijestili su iz Stožera civilne zaštite.

Iz Stožera civilne zaštite dodaju da su na terenu vatrogasci i ekipe HEP-a.

Najviše kiše trebalo bi pasti u Kninu. Za kninsku regiju DHMZ najavljuje obilne kiše (do 70 mm) te grmljavinsko nevrijeme s kratkotrajno olujnim udarima vjetra. Vjerojatnost grmljavinskog nevremena veća je od 80 posto, navodi DHMZ.

U petak djelomice se očekuje sunčano, ali još uvijek ne posve stabilno pa mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u gorju, naveli su meteorolozi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene