Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIJEPI SE, MISLI NA DRUGE

Raste broj novozaraženih u europskoj zemlji ovisnoj o turizmu: Otvorili su granice iako nisu cijepili niti trećinu stanovništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj novozaraženih koronavirusom u Portugalu u posljednja 24 sata skočio je za 1350, što je najveći porast od kraja veljače, pokazali su u srijedu podaci nacionalne zdravstvene agencije DGS-a.

S novim slučajevima zaraze u Portugalu, koji se suočio s teškom borbom protiv koronavirusa u siječnju i zbog čega je zdravstveni sustav bio na rubu kolapsa, ukupan broj zaraženih popeo se na 860.365.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna SAMO ZBOG IZBORA Zaraženi koronavirusom smiju doći na birališta: Mole se da ne koriste javni prijevoz

Šest smrtnih slučajeva prijavljeno je u srijedu, pa se broj umrlih popeo na 17.055 od početka pandemije. Broj osoba kojima je potrebna hospitalizacija - i u bolničkim sobama i jedinicama intenzivne njege - također je lagano porastao.

Porast broja zaraženih dolazi manje od mjesec dana nakon što je o turizmu ovisni Portugal otvorio granice posjetiteljima iz Europske unije i Britanije, nakon što je zemlja počela olakšavati stroga pravila karantene sredinom ožujka. Većina radnji dosad se već otvorila.

Portugal je rekao u srijedu da će dopustiti i američkim posjetiteljima koji predoče negativan test na koronavirus da uđu u zemlju.

Vlada je kritizirana zbog toga što je dopustila dva masovna okupljanja nogometnih fanova prošli mjesec.

Kako vrijeme postaje toplije, tisuće ljudi uputile su se i na plaže i terase diljem zemlje koja broji više od 10 milijuna stanovnika, a u kojoj su tek 2,3 milijuna cijepljena protiv koronavirusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene