Radimir Čačić u posjetu općini Veliki Grđevac
Radimir Čačić u posjetu općini Veliki Grđevac Foto: Općina Veliki Grđevac, Facebook

Varaždinski župan Radimir Čačić već danima traži od Nacionalnog stožera strože mjere za svoju županiju.


Varaždinska županija je regija koja je na vrhu po broju zaraženih na 100.000 stanovnika u cijeloj Europi. Župan Radimir Čačić već danima zagovara strože mjere.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 980 novih slučajeva, umrlo 45 osoba. Velik porast broja novozaraženih u županiji najpogođenijom potresom Testiranje na koronavirus i Vili Beroš, ilustracija Danas optimistične brojke: Hrvatska ima 646 novih slučajeva, testirano više od 7000 ljudi

"Apsolutno ništa od ozbiljnih mjera se nije poduzelo. Nikakve mjere u Varaždinskoj županiji nisu... Nacionalni stožer odbio je i one minimalne - zatvaranje ugostiteljskih objekata u 20 sati", rekao je Čačić danas za N1, dodavši ''alibija više nema''. 

No mjera se izgleda ni sam ne drži. Općina Veliki Grđevac objavila je kako im je varaždinski župan prije nekoliko dana bio u gostima.

"Danas je Općinu Veliki Grđevac posjetio župan Varaždinske županije i počasni građanin Općine Veliki Grđevac Radimir Čačić koji je na radnom sastanku načelniku općine Tomislavu Pavlečiću izrazio podršku i pomoć oko realizacije projekata na području općine", pohvalili su se na općinskom Facebooku.

Uz to su priložili i dvije fotografije. Nitko na slikama nema masku, iako sjede jedni do drugih.

Mještani općine su u komentarima pitali: "Gdje su vam maske", nazvali su ih licemjerima, a jedan je napisao: " Vas 4 u 2 kvadrata, a onda će nam nedostajati respiratora".

''To su gluposti što me pitate i pokušaj političkog podbadanja dok imamo izuzetno opasnu i ozbiljnu situaciju, a nitko nas ne sluša'', rekao je varaždinski župan Radimir Čačić za 24 sata.

''Skinuli smo maske samo kako bismo se slikali'', rekao je Čačić.

Na pitanje novinara misli li da se ministar zdravstva Vili Beroš zarazio u Varaždinu, kaže: "A što se čudimo? Što se nas tiče, cijela Županija će ići na testiranje danas, uključujući i mene."