Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima objašnjenje

A što je sad s mjerama? Čačić ih danima zaziva, a onda se u zatvorenom slika bez razmaka i maske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinski župan Radimir Čačić već danima traži od Nacionalnog stožera strože mjere za svoju županiju.

Varaždinska županija je regija koja je na vrhu po broju zaraženih na 100.000 stanovnika u cijeloj Europi. Župan Radimir Čačić već danima zagovara strože mjere.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Vili Beroš Uskoro odluka Stigao je službeni prijedlog za ukidanje pandemije

"Apsolutno ništa od ozbiljnih mjera se nije poduzelo. Nikakve mjere u Varaždinskoj županiji nisu... Nacionalni stožer odbio je i one minimalne - zatvaranje ugostiteljskih objekata u 20 sati", rekao je Čačić danas za N1, dodavši ''alibija više nema''. 

No mjera se izgleda ni sam ne drži. Općina Veliki Grđevac objavila je kako im je varaždinski župan prije nekoliko dana bio u gostima.

"Danas je Općinu Veliki Grđevac posjetio župan Varaždinske županije i počasni građanin Općine Veliki Grđevac Radimir Čačić koji je na radnom sastanku načelniku općine Tomislavu Pavlečiću izrazio podršku i pomoć oko realizacije projekata na području općine", pohvalili su se na općinskom Facebooku.

Uz to su priložili i dvije fotografije. Nitko na slikama nema masku, iako sjede jedni do drugih.

Mještani općine su u komentarima pitali: "Gdje su vam maske", nazvali su ih licemjerima, a jedan je napisao: " Vas 4 u 2 kvadrata, a onda će nam nedostajati respiratora".

''To su gluposti što me pitate i pokušaj političkog podbadanja dok imamo izuzetno opasnu i ozbiljnu situaciju, a nitko nas ne sluša'', rekao je varaždinski župan Radimir Čačić za 24 sata.

''Skinuli smo maske samo kako bismo se slikali'', rekao je Čačić.

Na pitanje novinara misli li da se ministar zdravstva Vili Beroš zarazio u Varaždinu, kaže: "A što se čudimo? Što se nas tiče, cijela Županija će ići na testiranje danas, uključujući i mene."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene