Ministar zdravstva Vili Beroš ima koronavirus.

Galerija


Nakon pojave simptoma bolesti ministar Vili Beroš obavio je testiranje na prisutnost koronavirusa te je jutros dobio rezultate testa da je pozitivan. Na svojem je profilu na Facebooku, nakon što je potvrđeno da je zaražen, pozvao građane da koriste aplikaciju STOP COVID-19. 

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Vili Beroš, ilustracija Danas optimistične brojke: Hrvatska ima 646 novih slučajeva, testirano više od 7000 ljudi Članovi Nacionalnog kriznog stožera i testiranje na koronavirus, ilustracija - 1 U Hrvatskoj 1401 novi slučaj zaraze, preminulo 38 ljudi: Dobre vijesti iz donedavno najpogođenije županije

"Jutros je testiranje pokazalo da sam pozitivan na koronavirus, što sam odmah objavio preko aplikacije STOP COVID-19 na mobilnom telefonu. Ovu informaciju automatski će dobiti i sve osobe koje su bile u mojoj blizini proteklih dana. Važno je da i svi vi koristite aplikaciju kako biste spriječili daljnje širenje virusa i zaštitili druge osobe. Zbog toga smo je i napravili!" objavio je ministar.

Beroš je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa, priopćilo je Ministarstvo zdravstva. 

Ministar Beroš zbog sumnje na koronu nije došao ni na prošlu sjednicu Vlade, ali tada je na testiranju dobio negativan nalaz.

Još nema informacija o tome gdje se ministar zarazio. Postoji mogućnost da se ministar zarazio u subotu, prilikom posjeta varaždinskoj bolnici u kojoj je hospitaliziran velik broj oboljelih od koronavirusa. U Varaždinu je ministar izjavio da će podržati pooštravanje mjera ako se epidemiološka situacija ne popravi, no da lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir.

Kako doznajemo iz Vlade, ministar nije bio ni jučer ni u utorak u kontaktu s članovima Vlade, a na sjednici Užeg kabineta sudjelovao je online.