Obavijesti Video Pretražite Navigacija
morali se testirati

Putnici satima čekali na pisti zbog nove varijante virusa: "Autobusom do dvorane do ogromnog reda''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina putnika iz Južnoafričke Republike (JAR), koji su u petak doputovali u Amsterdam na dva leta, bili čekali su satima u zrakoplovima te su potom bili podvrgnuti testiranju na COVID zbog zabrinutosti oko novootkrivene varijante koronavirusa.

Nizozemska vlada zabranila je sva putovanja iz južne Afrike ranije u petak, a ministar zdravstva Hugo de Jonge rekao je da će svi putnici koji su već na letovima morati proći testiranje i karantenu po dolasku u Nizozemsku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tijekom leta VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija Ilustracija Krenuo inspekcijski nadzor Putovanje iz pakla: Držali ih na granici cijelu noć, a onda počela agonija s autobusom

Putnici na dva KLM-ova leta, iz Cape Towna i Johannesburga, rekli su da su satima čekali na avionskoj pisti.

"Glasan pljesak jer je došao autobus koji će nas odvesti …nekamo,“ napisala je na Twitteru novinarka New York Timesa Stephanie Nolen, koja je doputovala iz Johannesburga,

"Autobusom do dvorane do ogromnog reda. U daljini vidim COVID djelatnike u zaštitnim odijelima. Još uvijek nema grickalica...", napisala je u drugom tvitu.

"Sve je pažljivo napravljeno, zato je i duže trajalo. Putnicima su podijeljeni hrana i piće te će biti testirani na koronavirus", priopćili su iz zračne luke Schiphol.

Lokalne zdravstvene vlasti kasnije su objasnile da će samo oni putnici koji budu pozitivni na koronavirus morati u karantenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene