Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rutinski testiran

Prva smrt u Areni. Objasnili je li muškarac preminuo od korone ili s koronom: ''To je bila iznimka''

U Areni Zagreb u ponedjeljak je zabilježen prvi smrtni slučaj COVID pozitivne osobe.

U Areni Zagreb gdje je smješteno 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, zabilježen je prvi smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti, a preminula je u ponedjeljak, 30. studenog u stacionaru Arena.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

Prema informacijama koordinatora za Arenu Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je SARS-CoV-2 pozitivan. Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent je premješten u stacionar Arena zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela. Nije imao simptome COVID-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica COVID-19.

Razlog zašto se preminuli pacijent premjestio upravo u Arenu je zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu, objasnili su.

''Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima COVID-19'', zaključuju u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene