U Areni Zagreb u ponedjeljak je zabilježen prvi smrtni slučaj COVID pozitivne osobe.


U Areni Zagreb gdje je smješteno 30 pacijenata oboljelih od koronavirusa, zabilježen je prvi smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti, a preminula je u ponedjeljak, 30. studenog u stacionaru Arena.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Susjedi ponovo bilježe dramatične brojke, danima imaju više od 7000 novozaraženih: Sve češće obolijevaju djeca COVID potvrda, ilustracija Europska zemlja uvodi COVID potvrde za ulazak u kafiće, muzeje i kazališta: "Ovo je cijepljenje silom''

Prema informacijama koordinatora za Arenu Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je SARS-CoV-2 pozitivan. Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent je premješten u stacionar Arena zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela. Nije imao simptome COVID-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica COVID-19.

Razlog zašto se preminuli pacijent premjestio upravo u Arenu je zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu, objasnili su.

''Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima COVID-19'', zaključuju u priopćenju.