Liječnici, sestre i ostalo medicinsko osoblje prosvjedovali su ispred KB-a Dubrava. Nije im prihvatljivo da KB Dubrava bude jedina COVID bolnica u Zagrebu.

Galerija


Liječnici su se okupili u podne nezadovoljni uvjetima i načinom rada u bolnici. S njima je razgovarao i novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom Andrej Plenković mora u samoizolaciju: Premijerova supruga Ana pozitivna na koronavirus, testirao se i premijer U Arenu stigli prvi pacijenti - 2 Prvi pacijenti stigli u Arenu: "Srednje su životne dobi, imaju lakše kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje"

''Ovo je bilo spontano okupljanje, pišu ružno o nama, mene to boli. Mislite da su pacijenti stvarno goli, gladni i žedni?'' zapitala je sestra Verica Šeb. Smatra da bolnica ne smije biti zatvorena za ostale bolesnike jer i njima, kaže, treba njihova pomoć. Navodi da su dobili dopis da nastavljaju kao COVID bolnica, a da za to nemaju uvjete. Smatraju da bi svaka bolnica u Zagrebu trebala participirati. Kaže da im nedostaje liječnika i sestara. Zahvalila je svima koji su došli u pomoć, ali to im, kaže, nije dovoljno.

KB Dubrava: Prosvjed liječnika i sestara - 3
Medicinska sestra Verica Šeb Foto: DNEVNIK.hr

''Teško nam je, nemamo radno vrijeme, nije problem, odradit ćemo sve, ali ne možemo sve sami'', objasnila je i dodala da im treba pomoć. Dodala je da svi moraju sudjelovati u borbi protiv COVID-a.

''Duopoli i monopoli mene kao medicinsku sestru me uopće ne zanimaju'', osvrnula se na tvrdnje ministra Vilija Beroša o stanju u bolnici.

Poruka novog šefa Upravnog vijeća

Novi šef Upravnog vijeća Silvio Bašić rekao je da mu je većina prosvjednika rekla da nemaju dovoljno informacija, a on ih je pozvao da mu bez rukavica kažu koji ih problemi muče. U 14 sati imaju sastanak sa svim ravnateljima zagrebačkih bolnica da im jasno svima kažu što im treba. ''Napravit ćemo da pružimo maksimalnu skrb pacijentima, i COVID pozitivnima i COVID negativnima'', poručio je.

Potvrdio je da bolnica u Dubravi od jučer ne prima COVID negativne pacijente, a pripremaju se da KB Dubrava postane COVID bolnica kad bude trebalo, što će ovisiti o broju novooboljelih. Oni koji mogu, ići će kući, a oni koji trebaju biti hospitalizirani bit će premješteni u druge bolnice.

''Razumijem ih da ne žele biti COVID bolnica, naravno da ne žele. Ne želi nitko ni biti bolestan. Naravno da se ljudi žale. Ali moramo ih liječiti. Tko će liječiti te ljude, poštari i vatrogasci? Mi ih moramo liječiti'', poručio je. ''Svi trebaju shvatiti da je stanje izvanredno i da možemo što možemo. I ja bih volio voziti Porsche, ali ne mogu'', zaključio je Bašić.