Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOŠE VIJESTI

Problemi nakon obustave Johnson&Johnsona: Iz Moderne objavili da neće moći ubrzati proizvodnju svog cjepiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvodnja cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Moderne Inc najvjerojatnije neće moći biti značajnije ubrzana u sljedećih nekoliko mjeseci, rekao je u srijedu izvršni direktor te američke farmaceutske tvrtke, no ipak je dodao da se očekuje veliko povećanje proizvodnje 2022. godine.

Američka vlada pozvala je Modernu da ubrza proizvodnju i dostavu cjepiva nakon što je privremeno obustavila primjenu cjepiva Johnson&Johnsona zbog toga što je kod šest žena došlo do pojave rijetkih krvnih ugrušaka nakon cijepljenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mogući problemi sa srcem? Zbog ''jako rijetkih rizika'': Francuska agencija jedno cjepivo ne preporučuje mlađima od 30 godina Slika nije dostupna Najmanje 700 doza ove godine Moderna: ''Ne otkazujemo pošiljke, ali s vremena na vrijeme možemo pružiti nadopune o smjernicama za isporuku''

"Treba vremena za dodavanje velikih novih proizvodnih kapaciteta", rekao je izvršni direktor Moderne Stephane Bancel tijekom razgovora s investitorima. Dodao je da se ipak očekuje da će nedavno najavljeno ulaganje u proširenje kapaciteta "vrlo konkretno" pridonijeti povećanju proizvodnje 2022. godine.

Bancel je rekao da je Moderna i dalje na putu da tijekom 2021. proizvede i globalno distribuira planiranih između 700 milijuna i milijardu doza svog cjepiva.

Moderna je ranije ovog mjeseca priopćila da je na putu da ispuni svoje ciljeve dostave cjepiva europskim zemljama, koje su također privremeno zaustavile cijepljenje Johnson&Johnsonovim cjepivom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene