Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomagao pacijentima na respiratorima

Srbija u suzama, omiljeni anesteziolog izgubio bitku s koronom: "Poslije nepismene budale neka pričaju da virus ne postoji!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anesteziolog iz beogradskog KBC-a "Dragiša Mišović" dr. Nenad Maksimović ljetos je ganuo sve svojim riječima na Facebooku. Deset mjeseci radio je s COVID bolesnicima, a u utorak je i sam izgubio bitku s koronom.

Srbija se u suzama oprašta od anesteziologa dr. Nenada Maksimovića, koji je izgubio bitku s koronom i preminuo u utorak.

Prije samo nekoliko mjeseci Maksimović je u nekoliko rečenica na Facebooku opisao rad na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, apelirao na građane da se čuvaju i pisao riječi podrške za sve one koji su ga pratili.

"Prošao je osmi sat smjene. Pauze su sve kraće jer su bolnice gotovo pune. Dolaze novi i novi slučajevi. U skafanderu jedva dišeš. Više i ne gledaš na sat kad će kraj smjene jer sati su sve sporiji. Onda čuješ da se nešto događa u gradu, da je posvuda policija, oklopna vozila na ulicama! Gledaš u monitor jedan, dva, devet... Vrti ti se po glavi 'sad će svi u Urgentni'... Onaj zidani prije 40 godina. Pomisliš na svoje kolege u prepunjenim ambulantama prijema... Kome je teže? Tebi mokrom u skafanderu ili njima u krvi i jaucima slomljenih nogu, vilica, rebara? Tko je ovdje žrtva, a tko heroj... Tko je broj? Tko ispljuvak? Sutra je novi dan. Za novih 8 sati... Za više sreće s obje strane", napisao je ovo ljeto.

Pomagao je oboljelima na respiratorima

Pomagao je pacijentima na respiratorima, piše Blic. Govorio je da su pacijenti uvijek na prvom mjestu anesteziolozima o čijem se poslu, kako je on rekao, zapravo ne zna dovoljno.

U svojoj posljednjoj potresnoj objavi na Facebooku, objavljenoj 1. prosinca, napisao je da se moli za sve oboljele.

"Bože, pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni svojim djelima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amen", napisao je.

Sada se u komentarima te objave stotine pacijenata i prijatelja opraštaju od njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zarazniji od ranijeg virusa Mutirani soj korone sve bliže Hrvatskoj: U Beču zaražene četiri osobe, među njima djevojčica (12)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekordnih 6110 zaraženih Raste broj zaraženih u Irskoj: "Ni u jednom trenutku pandemije nismo bili zabrinuti kao sada"

"Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u vječnost, među zvijezde, gdje je oduvijek pripadao. Tugovat će njegova neutješna baka Olga, bio je njezin život, pamtit će ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je dijelio bez zadrške. Nikad ga neću oplakati", piše u jednoj od stotina sličnih poruka na društvenim mrežama u kojima se prijatelji i pacijenti opraštaju od omiljenog liječnika.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene